Verdiend punt in slotfase De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Verdiend punt in slotfase

Beloften
De Beloften keerden maandagavond met een puntje terug uit Oost-Vlaanderen. Tegen een fysiek sterk Gent tekenden Ulvan en Toure voor de Leuvense doelpunten. Vrijdag voetballen de Leuvense Beloften al opnieuw. Dan nemen ze het thuis op tegen KRC Genk.

De bezoekers startten sterk op het veld van Gent-Zeehaven. Ze zetten hoog druk en dat loonde al snel. Na vijf minuten voetballen, verdween een goed aangesneden hoekschop van Ulvan in de verste hoek. Na dat goeie openingskwartier van OHL, met ook nog kansen voor Vanhaeren en Jochmans, namen de Gentenaars het initiatief over.

“We verloren al te makkelijk de bal en speelden ook wat te ver uit elkaar”, legt coach Vandebroeck uit. Dat leidde op het halfuur tot de gelijkmaker. De thuisploeg kopte een hoekschop voorbij doelman Bayo. Kort voor de rust kwamen de Leuvenaars er opnieuw door. Op een verre uittrap van Bayo zette Vanhaeren perfect druk, waardoor een Gentse verdediger in paniek bijna in eigen doel kopte.

Gunter Vandebroeck

Tijdens de rust stelde Vandebroeck een en ander bij: “Ik vroeg de jongens de bal wat meer in de ploeg te houden en het spel wat vaker te verleggen. Daarnaast hamerde ik erop dat we de linies wat compacter dienden te houden.” De Leuvense Beloften startten goed na de pauze, in een tweede helft met minder kansen langs beide kanten. Er was wel veel intensiteit in de duels.

We lieten ons niet van de wijs brengen door enkele zeer discutabele scheidsrechterlijke beslissingen. Gunter Vandebroeck

Op het uur floot scheidsrechter Wuyts een strafschop voor Gent die er absoluut geen was. Ulvan gebruikte zijn schouder in een heel normaal duel op een moment dat de tegenstander nooit meer bij de bal kon. “Erg zuur, want in de eerste periode werd er ons een zuivere strafschop onthouden.”, aldus Vandebroeck. Gerechtigheid geschiedde, want Bayo stopte die elfmeter.

OHL Beloften

Zowat tien minuten voor affluiten, slikten de Leuvenaars erg ongelukkig een tweede doelpunt. Aan die fase ging overigens handspel vooraf, maar de scheidsrechter zag daar geen graten in. In de slotfase stuurde Acquah slim Toure weg in de rug van de Gentse defensie. Karim bleef kalm en zorgde ervoor dat zijn team een verdiend punt mee naar huis pakte.

Beloften

Vrijdag om 20u moeten de Beloften alweer aan de bak. Dan ontvangen ze KRC Genk. Vandebroeck put voor die thuiswedstrijd uit zowat dezelfde kern. “Da’s een topploeg op bezoek, met veel voetballend vermogen en enkele snelle jongens in de rangen. De Genkenaars kunnen vanuit elke situatie scoren. Wij moeten het meer van ons collectief hebben. Zoals steeds maken we zeker een kans. We hopen dan ook de drie punten te kunnen thuishouden.”

OH Leuven: Bayo, Ulvan, Schingtienne, Stanic, Taildeman, Juste (84’ Nsingi), Keita, Jochmans, Acquah, Vanhaeren (90’ Ngoy), Tahara (62’ Toure).