Tweede thuiszege op rij De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Tweede thuiszege op rij

Goal celebration vs Zulte Waregem
Henry bracht de thuisploeg na zowat 20 minuten voetballen op voorsprong. Net voorbij het uur knalde Sowah de 2-0 binnen. Beide doelpunten kwamen er op aangeven van Mercier. Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal, zorgde Berahino voor de aansluitingstreffer. Nadien speelde OHL de partij volwassen uit.

In de openingsminuten van de partij verstuurde Kotysch een diepe bal richting Duplus. De Leuvense kapitein kwam één-op-één met Bostyn, maar raakte niet voorbij de doelman van Essevee. De West-Vlamingen antwoordden met pogingen van Bruno en Dompé en enkele niet ongevaarlijke hoekschoppen.

Frédéric Duplus vs Zulte Waregem

Op het kwartier kon Henry een goeie Leuvense combinatie helaas niet afronden. De Fransman vond Bostyn op zijn weg. Uitstel van executie, zo bleek even later. Henry verschalkte in de 20ste minuut de doelman, na goed voorbereidend werk van Maertens en Mercier. Aan de overkant pakte collega-doelman Romo uit met een prachtredding op een poging van dichtbij van Vossen.

Tien minuten voor de rust knalde Maertens naar doel, na een lang uitgesponnen Leuvense aanval. Bostyn toonte zich alert en bokste de bal weg. Meteen daarop mikte Thieu te hoog, na alweer een snelle en snedige aanval van de thuisploeg. In het slot van een aangenaam om volgen eerste periode konden de bezoekers geen munt slaan uit een aantal hoekschoppen op rij.

Mathieu Maertens vs Zulte Waregem

Kotysch en Opare zorgden voor het eerste doelgevaar na de rust. Sascha kopte over, Opare mikte naast met het hoofd. Net voorbij het uur verdubbelde Sowah de Leuvense bonus, uiteraard op aangeven van Monsieur Assist Mercier. Zulte antwoordde halfweg de tweede periode met een kopbal van De Bock op een hoekschop van Dompé. Die kopbal ging maar net naast.

Sowah

Twintig minuten voor affluiten, tekende de net ingevallen Berahino voor de aansluitingstreffer. Nadien voerde Zulte Waregem wel de forcing, maar Romo en Co. kwamen nooit meer echt in moeilijkheden.

Romo

Er volgt een interlandbreak, maar dat betekent niet dat OH Leuven rust krijgt. De Leuvenaars trekken zondag naar Knokke, waar ze zich vanaf 16u trachten te plaatsen voor de volgende ronde van de beker van België.