Prachtig weekend voor Leuvense vrouwen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Prachtig weekend voor Leuvense vrouwen

OHL Women
Zowel OHL Women als Jong OHL pakten afgelopen weekend de drie punten. De vrouwen van coach Coenraets wonnen met 2-1 tegen Aalst. Jong OHL pakte Famkes WDM in met 8-1.

OHL Women nam de wedstrijd vanaf de eerste minuut in handen. Dit resulteerde niet onmiddellijk in doelkansen tegen Eendracht Aalst. Schryvers zorgde er toch voor dat de thuisploeg rond het kwartier op voorsprong kwam. Tine duwde de bal in doel, na goed voorbereidend werk van de sterke tandem Vanzeir-Jill Janssens. Onzia en Eurlings lieten nadien na om de score verder uit te diepen voor de pauze.

Na de rust kwam Aalst steeds beter in de wedstrijd. Op het uur volgde de beloning voor de bezoekers met de gelijkmaker. Twintig minuten voor affluiten, verzilverde Aalst een open doelkans niet. Meteen het sein voor de Leuvense vrouwen om wakker te schieten. Ze namen het initiatief opnieuw over en gingen voluit op zoek naar de winning-goal. Die viel er pas in de slotfase, toen Cattoor aan de tweede paal een voorzet van Eurlings in doel verlengde.

OHL Women

“Een mooie en broodnodige overwinning”, zegt Jimmy Coenraets na de eerste zege van het nog jonge seizoen. Hij hoopt dat deze driepunter het begin mag zijn van een reeksje. Al toont hij zich ook gezond kritisch: “We zullen de open doelkansen die we steevast creëren en al te vaak missen wel moeten omzetten tegen de sterkste ploegen in onze reeks. Doen we dat niet, dan zullen we ons dat beklagen. Ik ben wel blij met het spel dat mijn ploeg de laatste twintig minuten bracht. Die goeie mentaliteit en de drang om te winnen, doen echt deugd.”

OHL Women

OHL Women: Van Den Bergh, Kees, Tysiak, Jill Janssens, Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Yuceil (81’ Mertens), Onzia, Schryvers (30’ Geers), De Bondt.

Jong OHL heeft geen klant aan Famkes WDM
Jong OHL startte wat ongeïnspireerd aan de wedstrijd tegen Famkes WDM. Te weinig concentratie en een beetje nonchalance zorgden ervoor dat Jong OHL al vrij snel tegen een 0-1 achterstand aankeek. Famkes WDM deed na die openingstreffer de deur op slot en de thuisploeg vond maar moeilijk de oplossing. Jana Janssens ontgrendelde de wedstrijd met twee knappe goals in een korte tijdspanne.

Jong OHL

De Leuvense meisjes kwamen met een andere instelling uit de kleedkamer en toonden zich veel gretiger in de tweede helft. De Famkes kregen het niet meer belopen en de snelle balcirculatie en diepgang zorgden ervoor dat Jong OHL kans op kans creëerde. Dat leidde tot een overtuigende 8-1 overwinning. Huysmans maakte haar comeback na elf maanden revalidatie en scoorde meteen twee keer.

Jong OHL: Claes, Van Doren, Bouker, Meyers, Coenraets, Hellinx, Wils, Michiels, Nierynck, Morlesin Gonzalez, Jana Janssens.