Vlietinck: “Speciale match voor mij” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Vlietinck: “Speciale match voor mij”

Thibault Vlietinck 1
Thibault Vlietinck speelt zondag een echte thuismatch. De middenvelder voetbalde bij de jeugd van Royal Knokke FC en woont nog steeds in Knokke-Heist. Hij hoopt in eigen gouw nog eens zijn kans te krijgen, na twee competitiewedstrijden zonder speelminuten.

- Hopelijk wordt het zondagmiddag voor Vlietinck een blij weerzien met de club waar het voor hem allemaal begon.
- Vlietinck beseft maar al te goed dat hij en zijn ploeggenoten absoluut niet de fout mogen maken om Knokke uit eerste nationale te onderschatten.
- Er huist immers best wat voetballend vermogen en ervaring in het team van coach Yves Van Borm.

Thibault Vlietinck

“Ik kijk zeker uit naar de bekerwedstrijd van zondagmiddag”, zegt Knokkenaar Thibault Vlietinck. “Dat wordt toch wel speciaal voor mij. Bij Knokke zette ik mijn eerste pasjes op het veld. Toen kwam de club nog uit in de provinciale reeksen. Ondertussen is Knokke een gevestigde waarde in eerste nationale en speelt het in een nieuw stadion. Ze hebben daar dus serieuze stappen gezet sinds ik er vertrok.”

Thibault Vlietinck

De van Club Brugge geleende middenvelder pikte vorig seizoen een wedstrijdje mee van Knokke. “Ik was vooral benieuwd naar het nieuwe stadion. In het tussenseizoen trok ik regelmatig naar dat veld om bij te trainen met maten of in mijn eentje. Het feit dat er daar een kunstgrasveld ligt, speelt zeker in het voordeel van de thuisploeg. Hoe je het draait of keert, het is toch anders spelen dan op natuurlijk gras. Maar dat mogen we als ploeg uit de Jupiler Pro League nooit inroepen als excuus. Gelukkig konden we twee keer trainen op het gelijkaardige veld van KVK Tienen.”

Thibault Vlietinck

Wat weet de ervaringsdeskundige over de ploeg waar hij als kleine jongen ooit voor het eerst zijn veters strikte? “Best een goed team, hoor ik van vrienden die er speelden of er jongens kennen. Er zitten wat spelers die nog uitkwamen bij de Beloften van Club en Cercle Brugge. Geloof mij, die kunnen voetballen. We mogen niet de fout maken om op ons gemak naar ginder te trekken. Coach Van Borm werkt er al een aantal jaar, weliswaar in twee ambtstermijnen, en sleep automatismen in de ploeg.”

Ik hou van bekerwedstrijden. Het is alles of niets. Je krijgt geen tweede kans. Thibault Vlietinck

Vlietinck is het type speler dat wel houdt van een echte cupmatch op het scherp van de snee. “Het is alles of niets, he. Je krijgt geen tweede kans. Dat vind ik wel fijn aan zo’n toernooi. Ieder seizoen opnieuw zie je één of meerdere ploegen onverwacht ver doorstoten. Ik hoop dat wij die verrassing kunnen zijn. We moeten de bekercompetitie serieus nemen en proberen zo lang mogelijk mee te draaien in het toernooi.”

Thibault Vlietinck

Ondertussen zit de Knokkenaar bijna twee maanden bij OH Leuven. Tussen twee blessures in stond hij drie keer aan de aftrap en viel hij één keer in. De voorbije twee competitiematchen bleef hij gekluisterd aan de bank. Da’s zuur voor iemand die net naar OHL kwam om opnieuw te voetballen. “Je hebt als nieuweling altijd een aanpassingsperiode nodig. Kwam daarbij dat ik de voorbereiding niet had meegemaakt en vorig seizoen amper had gespeeld. Blessures, onder andere aan de elleboog, remden mij dan ook nog eens af. Ik speelde ook enkele keren met een inspuiting.”

Thibault Vlietinck

“Al die factoren samen, maakten het niet evident om een goed niveau te halen. Hopelijk zijn alle kwaaltjes nu definitief achter de rug en kan ik naar mijn beste vorm groeien”, zegt de polyvalente middenvelder. Vlietinck is van nature een rechterflankspeler, maar hij kan het team zeker ook goeie diensten bewijzen in een meer centrale rol. “Het klopt dat ik op meerdere posities uit de voeten kan. Ik speel waar de coach me posteert. Laat dat erg duidelijk zijn. Het belangrijkste nu, da’s spelen. Op welke positie, maakt me niet zo veel uit. Het is aan mij om mijn kansen te grijpen, zo mijn plaatsje te veroveren in het elftal en toe te groeien naar mijn beste niveau.”