Start van mooi bekeravontuur? De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Start van mooi bekeravontuur?

Aspiranten tegen Knokke
OH Leuven stapt zondag om 16u in het bekertoernooi, op het kunstgrasveld van Royal Knokke FC. Omdat de Leuvenaars de dubbele promotiefinale verloren tegen Beerschot moeten zij, net als Waasland-Beveren, al in de vijfde ronde van de Croky Cup aan de bak. Knokke en OHL ontmoetten elkaar nog nooit in een wedstrijd om de knikkers.

- De manschappen van coach Marc Brys trekken zondag naar de kust.
- Daar willen ze zich tegen Knokke plaatsen voor de volgende ronde van de Croky Cup.
- Knokke schakelde eerder in het toernooi al Tilleur en Crossing Schaerbeek uit.

Het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark vormt zondag om 16u het decor waar Knokke en OH Leuven voor het eerst de degens kruisen in een officiële wedstrijd. De club uit eerste nationale schakelde eerst Tilleur uit in de Croky Cup met overtuigende 0-6 cijfers. In de vierde ronde moest Crossing Schaerbeek eraan geloven: 0-4.

In de competitie doet het team van coach Yves Van Borm het ook niet slecht. Vorige week zondag won Knokke zijn eerste thuismatch van het nog erg jonge seizoen met 2-0 van FC Rupel Boom. Op de openingsspeeldag moesten de West-Vlamingen wel puntenloos naar huis, na een 1-0 nederlaag op het veld van OC Charleroi.

Aspiranten tegen Knokke

Marc Brys weet hoe het voelt om de cup in de hoogte te mogen steken. De Antwerpenaar won de beker al eens met Beerschot. Hij neemt het bekertoernooi dan ook heel serieus en bereidde zijn team minutieus voor op de opdracht van zondag. De West-Vlamingen werden gescout, er werden beelden opgevraagd en OH Leuven werkte zelfs twee trainingen af op het kunstgrasveld van KVK Tienen. Het veld van de Suikerjongens is van dezelfde fabrikant als dat van Knokke.

In augustus van vorig jaar zakte Knokke af naar de Korbeekdamstraat om er een vriendschappelijk wedstrijd te spelen tegen de Aspiranten. Asante opende in die partij de score. Gilis, momenteel aan een erg sterke uitleenbeurt bij Lierse bezig is, zorgde voor de twee andere doelpunten in de 3-0 overwinning van OH Leuven. Laat dat een goed voorteken zijn voor zondag.