Opdracht volbracht De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Opdracht volbracht

Goal celebration Xavier Mercier vs. Knokke
OH Leuven bekert een ronde verder na een vrij moeizame overwinning op het kunstgrasveld van Royal Knokke FC. Een vrijschop van Mercier zorgde ervoor dat de Leuvenaars konden gaan rusten met een 0-1 voorsprong. In de tweede periode kwam de thuisploeg nog aardig opzetten, maar Romo hield zijn netten schoon. Pas in de absolute slotfase nam Duplus alle twijfel weg.

Het was wat aanpassen voor OH Leuven op het kunstgrasveld van Royal Knokke FC. Op het kwartier noteerden we een eerste goeie kans: Vanraefelghem moest de bal van de lijn koppen op een slim lobje van Mercier. Nadien was het wachten tot een tiental minuten voor de rust. Toen zette Mercier de bezoekers op voorsprong met een heel erg knap doelpunt op vrijschop.

OH Leuven vs. Knokke

Vijf minuten later knutselden de Leuvenaars een knappe aanval in elkaar over verschillende stationnetjes. Maertens vond aan het einde van die collectieve aanval een goed keepende Dhoest op zijn weg. De thuisploeg voetbalde vrij goed mee in de eerste helft, maar bij de schaarse kansen voor de West-Vlamingen stond Romo pal.

Rafael Romo vs. Knokke

Vroeg in de tweede periode leed Knokke wat dom balverlies, Mercier kon niet profiteren van dat foutje bij de thuisploeg. Aan de overkant knalde Verburgh naast. Nog voor het uur kreeg Henry een uitstekende mogelijkheid, toen De Norre hem afzonderde voor Dhoest. De Knokse doelman pakte uit met een knappe voetveeg op de poging van Thomas.

Casper De Norre vs. Knokke

Sevaete vuurde 20 minuten voor affluiten een schot af in de zestien. Romo moest alles uit de kast halen om de gelijkmaker te vermijden. Wat later moest de Leuvense doelman zich opnieuw onderscheiden op een vrijschop van Prez. In de slotfase van een aangenaam kijkstuk, zette Duplus de 0-2 eindstand op het bord. Fred kopte binnen op aangeven van Mercier.

Mathieu Maertens vs. Knokke

Zondagavond trekt OH Leuven naar de Lotto Arena. Daar geeft het om 20u30 RSC Anderlecht partij op de negende speeldag van het seizoen.