Gebrek aan efficiëntie De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Gebrek aan efficiëntie

OHL Women 1
Een nochtans dominant OHL Women verloor met 2-0 op het veld van KRC Genk. De bezoeksters gaven al te makkelijk twee doelpunten weg en toonden zich voorin niet efficiënt genoeg. Jong OHL won wel, met ruime 1-5 cijfers tegen KV Mechelen.

Na tien minuten voetballen, bracht Labro de Genkse Ladies op voorsprong. Ze profiteerde van een slechte terugspeelbal van Geers op doelvrouw Van Den Bergh. Met die vroege voorsprong op zak, zakte Genk in en liet het het initiatief aan de bezoeksters. Op het halfuur slikte OHL Women een tweede doelpunt. Martin verlengde aan de tweede paal te makkelijk een vrijschop in doel.

OHL Women

Hetzelfde spelbeeld na de rust. OHL Women eiste de bal op en creëerde enkele uitstekende doelkansen. De Genkse doelvrouw, de paal en de deklat hielden de bezoeksters van de verdiende aansluitingstreffer. Nadat de scheidsrechtster een strafschop vergat te fluiten voor OHL, verloren de Leuvense vrouwen het overzicht en speelden ze al te vaak onstuimig verticaal naar voor.

“De taken waren vooraf heel duidelijk, maar ze werden niet goed genoeg nageleefd. We misten autoriteit op het veld en de spelleiding viel niet bepaald in ons voordeel uit. Dat belet niet dat we de hand in eigen boezem moeten steken na dit verlies. We slikten al te makkelijk twee doelpunten en speelden erg nerveus”, klinkt er ontgoocheling in de stem van coach Jimmy Coenraets.

OHL Vrouwen Jimmy Coenraets

“Wat ik op training zie, zie ik onvoldoende terug tijdens de wedstrijden. Wat me wel positief stemt, is het debuut van de zestienjarige Detruyer in het eerste elftal. Zij pikte het niveau meteen op.”

OHL Women: Van Den Bergh, Kees, Tysiak, Mertens, Janssens, Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Yuceil (37’ Detruyer), Geers (61’ Corbeels), Onzia.

Knappe overwinning voor Jong OHL
Jong OHL behaalde een ruime 1-5 overwinning op het veld van KV Mechelen. De Leuvense meisjes draaien voorin knap mee met een zeven op negen. Enkel Kontich en KAA Gent doen nog beter.

De bezoeksters namen de partij meteen in handen en scoorden in de openingsfase. Debby Coenraets legde de bal achter de verdediging en Corbeels werkte netjes af. Op het halfuur verdubbelde Coenraets de Leuvense voorsprong, op aangeven van Helsen. Kort voor de rust dikte Janssens, met haar tweede doelpunt in vijf matchen, aan tot 0-3.

Jong OHL

KV Mechelen begon gretig aan de tweede periode, maar het was Jong OHL dat via een hoekschop van Coenraets de score nog verder uitbouwde. In de slotfase profiteerde Brankaer op een hoekschop van miscommunicatie bij de Leuvense meisjes om de eerredder te potten. Coenraets zette de eindcijfers op het bord met haar tweede doelpunt.

Jong OHL: Lammertijn, Van Doren, Maelfait, Swevers, Corbeels (46’ Wils), Helsen, Coenraets, Michiels (46’ Nierynck), Ampoorter, Morlesin Gonzalez (70’ Huysmans), Janssens.