De Norre: “Blij dat ik 90 minuten in de benen heb” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

De Norre: “Blij dat ik 90 minuten in de benen heb”

Casper De Norre 1
Op het kunstgrasveld van Royal Knokke FC maakte Casper De Norre zijn debuut bij OH Leuven. De linksachter hield het de volle 90 minuten vol tegen de West-Vlaamse club uit eerste nationale. Da’s knap, want De Norre speelde in 2020 slechts een handvol minuten in officiële wedstrijden.

- De Norre debuteerde zondag, net als Jemelka, op het veld van Knokke. Tamari, de derde Leuvense aanwinst op transfer deadline, raakte niet speelgerechtigd voor het bekertreffen.
- De Limburgse linksachter trok meer dan zijn streng en maakte op karakter de wedstrijd vol.
- In de volgende ronde van de Croky Cup ontvangt OH Leuven aan Den Dreef reeksgenoot Cercle Brugge.

Casper De Norre

“We bekeren verder. Da’s het belangrijkste”, vat Casper De Norre de boodschap kernachtig samen. “We hebben ons niet laten verrassen door Knokke. Al geef ik grif toe dat we het bij momenten best lastig hadden. Zeker in het laatste halfuur kregen we het moeilijk. Nog eens, we zitten in de volgende ronde en dus opdracht volbracht.”

Het duurde zondagmiddag even voor OH Leuven in zijn spel raakte. “Het kunstgrasveld speelde daarbij zeker zijn rol”, zegt De Norre. Casper weet waarover hij praat, want in zijn periode bij Sint-Truiden voetbalde hij vaak op een synthetisch terrein. “De bal botst net iets anders op kunstgras en daar moet je je toch even aan aanpassen.”

Casper De Norre

“We hadden de wedstrijd een uur lang duidelijk onder controle, ook al forceerden we niet zo veel doelkansen. Vóór de rust kwamen we verdiend op voorsprong langs een knappe vrijschop van Mercier. In het openingskwartier van de tweede helft lieten we na om de score uit te diepen. De laatste 25 minuten speelde Knokke alles of niets. We hielden stand als groep en scoorden nog laat in de partij op een snelle counter.”

Zondag stond ik voor het eerst dit jaar aan de aftrap van een officiële wedstrijd. Casper De Norre

Over zijn eigen prestatie kan De Norre best tevreden zijn. Hij toonde zich solide achterin en verstuurde een heel knappe lange bal op Henry. Thomas vond in die fase een goed keepende Dhoest op zijn weg. In het laatste kwart van de partij duwde Brys de linksachter een rij hoger. “Dit was mijn eerste officiële wedstrijd in 2020. Eind december vorig jaar speelde ik mijn laatste partij, met Genk tegen Eupen. Dit jaar kwam ik niet verder dan twee invalbeurten van telkens een paar minuutjes.”

Casper De Norre

“Het was dus best lang geleden dat ik nog eens anderhalf uur tussen de krijtlijnen stond in een wedstrijd om de knikkers. Ik schatte vooraf in dat ik de volle 90 minuten wel zou aankunnen. De eerste helft ging het goed. Na de rust voelde ik de vermoeidheid wel opkomen. Dan moet je gewoon doorbijten en is het vooral een mentale kwestie. Ik ben blij dat die 90 minuten nu in de benen zitten.”

Casper De Norre

Maandagavond vond de loting plaats voor de zesde ronde van de Croky Cup. De Leuvenaars ontvangen Cercle Brugge in het King Power at Den Dreef Stadion. Een leuke affiche alleszins voor Maertens, die 72 keer in actie kwam voor de Vereniging. Enkele jaren geleden verpulverde OHL de West-Vlamingen in de competitie  met 7-1. “Een op papier haalbare kaart”, zegt De Norre. “Maar we maakten ook kans tegen een Belgische topploeg die Europees nog aan de bak komt en dan misschien wel zou roteren.”