Jeugdopleiding sensibiliseert nu besmettingen fors stijgen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Jeugdopleiding sensibiliseert nu besmettingen fors stijgen

Nekwarmers 1
De Leuvense Academy heeft liefst 1.000 Buff nekwarmers aangekocht. Eind deze week krijgen alle jeugdspelers een exemplaar.

De zowat 750 jeugdspelers van OH Leuven kunnen die nekwarmers over mond en neus trekken tijdens de trainingen, om op deze manier ook tijdens inspanningen extra bescherming te genieten. Zo doen de nekwarmers niet alleen dienst tegen de koude en de wind, maar ook als mondmasker. De nekwarmers moeten wel regelmatig gewassen worden om voldoende bescherming te blijven bieden. De club wil zo, op een coole manier, zijn jeugdspelers sensibiliseren rond de coronaproblematiek.

Nekwarmers 2

Vorig seizoen moest de Academy de trainingen en de wedstrijden vroegtijdig stoppen. Toen al zat de jeugdopleiding samen om na te denken wat ze zou kunnen doen bij een eventuele tweede opstoot van corona. Door het verspreiden van 1.000 Buff nekwarmers onder de jeugdspelers wil de Academy zijn steentje bijdragen aan het bestrijden van het coronavirus.

Het is de bedoeling dat de Leuvense jeugdspelers deze nekwarmers dragen tijdens de trainingen. Spelers en speelsters tot 12 jaar kunnen deze ook gebruiken in het dagdagelijkse leven. Zij zijn immers niet verplicht om een mondmasker te dragen.