Blog voorzitter OH Leuven De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Blog voorzitter OH Leuven

Khun Top
Na de overwinning in de Croky Cup staat de Jupiler Pro League alweer voor de deur. OH Leuven-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha blikt in deze blog terug op de start van het seizoen 2020-2021.

2020 was een uitdagend jaar voor de club. We wisten pas laat in welke competitie we zouden uitkomen en kregen hierdoor slechts weinig tijd om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Toch mogen we trots zijn op de manier waarop we de competitie gestart zijn. We wisten dat OH Leuven het potentieel had om een sterk seizoen te spelen in 1A. Dit is echter nog maar de start en we moeten hard blijven werken om ook op de lange termijn te verbeteren en te groeien.

Khun Top

De vier overwinningen in onze eerste acht competitiewedstrijden geven het nodige zelfvertrouwen. Er wachten ons uiteraard nog grote uitdagingen. De eerste dit weekend al met de uitwedstrijd op Anderlecht. Maar het team heeft al bewezen dat het voor niemand bang hoeft te zijn. Ik kijk uit naar het vervolg van de veelbelovende start van het seizoen.

De onzekerheid waarin onze club zich bevond afgelopen zomer, zorgde voor een moeilijke transferperiode. Toch ben ik ervan overtuigd dat we onze kern op de juiste manier versterkt hebben. Vele stafleden werkten mee aan deze transfers en verdienen alle lof voor hun werk in moeilijke omstandigheden. Het werk zit er echter nooit op. Het is een proces dat continue evaluatie vraagt en een goede langetermijnplanning. Ik heb het volste vertrouwen in de staf om deze lijn door te trekken. De goede samenwerking binnen de King Power familie maakt me gelukkig. Er werden enkele deals gesloten tussen Leicester City en OH Leuven die een echte win-win zijn voor beide clubs.

Khun Top

Na de transferperiode is de diversiteit in de kleedkamer de hoogte ingegaan. We hebben nu in onze kern spelers uit veertien landen en vijf continenten. Deze mooie mix van culturen is een verrijking voor alle betrokkenen. Een van de sterktes van het voetbal is het samenbrengen van mensen, ongeacht hun achtergrond. Nu onze club meer internationale belangstelling geniet, moeten we bekijken welke kansen dit biedt voor de verdere ontwikkeling van de club.

Het bouwen van een sterk team vergt veel werk van de spelers en de staf. Daarnaast is er ook tijd nodig om dit werk om te zetten in resultaten op het veld. Elke wedstrijd opnieuw, zie je de stijgende invloed van Marc Brys en zijn team. Zijn hand is meer en meer zichtbaar nu de spelers zijn speelstijl beter leren kennen. Deze vooruitgang is het gevolg van het harde werk dat dagdagelijks geleverd wordt op het trainingsveld. Ik kijk oprecht uit hoe we hier verder in zullen groeien.

Khun Top

Het was bemoedigend om opnieuw fans te zien in het King Power at Den Dreef Stadion. Dit is een teken dat het voetbal op een veilige manier kan heropstarten. Ik moet alle fans bedanken voor hun medewerking en voor het volgen van de richtlijnen. Jammer genoeg gaan de coronacijfers in België de slechte kant uit. Hierdoor moeten de protocollen herbekeken worden in de komende week. Van zodra er duidelijkheid is, willen we de fans die welkom zijn opnieuw ontvangen in een veilige omgeving. In de tussentijd vraag ik iedereen om de regels te volgen, elkaar te helpen en een voorbeeld te zijn voor alle anderen.

Khun Top

Onze club en de hele voetbalwereld zetten stappen vooruit om het voetbal dat we kennen zo dicht mogelijk te benaderen. We moeten er wel over waken dat we geen stappen overslaan en dit proces stapje voor stapje voortzetten. Daarom roep ik iedereen op om steeds de geldende veiligheidsmaatregelen op te volgen. Zo kunnen we de geleidelijke terugkeer van fans in de stadions het beste helpen. We hebben een beloftevolle seizoensstart achter de rug en we willen er samen voor zorgen dat onze fans hier deel van kunnen blijven uitmaken. Maar de veiligheid van de supporters blijft onze eerste prioriteit.

Samen sterker!

Aiyawatt Srivaddhanaprabha
Voorzitter OH Leuven