Vandebroeck: “Tactisch perfecte match spelen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Vandebroeck: “Tactisch perfecte match spelen”

Beloften 1
De Leuvense Beloften krijgen maandagavond het bezoek van het nog ongeslagen KRC Genk. Die partij werd dik twee weken geleden uitgesteld door een positieve coronatest bij de Genkies. Coach Gunter Vandebroeck mist een handvol spelers door blessure of ziekte.

- Opnieuw competitievoetbal vanavond voor de Leuvense Beloften.
- Vorig weekend oefenden ze tegen KVC Westerlo en leverden ze een goeie prestatie af.
- Sels is nog steeds out met een polsblessure, Goditiabois met de knie. Smet viel op training uit met een enkelblessure. Talay moet ziek verstek geven. De revalidatie van Mauen zit op schema.

Beloften

KRC Genk, dat liefst tien punten puurde uit vier wedstrijden, zakt vanavond af naar de Korbeekdamstraat. “Na de goeie wedstrijden tegen Waasland-Beveren en AA Gent voelden we ons dik twee weken geleden klaar om tegen KRC Genk te spelen. Die match vond jammer genoeg niet plaats in deze bizarre tijden waarin we leven. Het zal allicht niet de laatste keer zijn dat we ons aan dergelijke situaties moeten aanpassen”, zegt coach Vandebroeck.

Beloften

Een oefenmatch tegen Overijse vond eveneens niet plaats, maar tegen Westerlo konden de Leuvense Beloften vorige week wel sparren. “We speelden een goede wedstrijd en behielden zo toch wat wedstrijdritme. We trainen met een meer selecte groep nu. Dat maakt dat we ons daarin wat anders moeten opstellen. De jongens trainen prima, met veel drive en enthousiasme. Het is heerlijk om ze zo als groep te zien trainen.”

De Genkies zijn gekend voor hun voetballend vermogen en scoren makkelijk vanuit de combinatie of via de individuele actie. “De resultaten in hun vier gespeelde wedstrijden spreken boekdelen. Ze verloren nog niet. Wij moesten slechts één keer het onderspit delven in zes partijen. We beseffen dat we enerzijds onze momenten zullen moeten pakken en anderzijds de moeilijke momenten goed zullen moeten doorkomen. Daarin hebben we stappen gezet de laatste twee competitiewedstrijden.”

Gunter Vandebroeck

“We zullen tactisch perfect moeten spelen om onze kansen op winst te vergroten. Voor minder dan de drie punten gaan we vanavond niet. In deze onzekere tijden is het soms moeilijk vooruitkijken. Je weet immers niet wat de toekomst zal brengen. Daarom is elke match en elk punt meer dan ooit belangrijk.”

Sels is out met een polsblessure. Mauen zijn revalidatie verloopt volgens schema. Talay is ziek. Smet viel uit op training met een enkelblessure. Warre zal een paar weken langs de kant staan. Goditiabois ligt ook nog vier á vijf weken in de lappenmand met een knieblessure. Ulvan keerde terug na tien dagen met de nationale selectie U19 van Turkije. De Academy mag best trots zijn op die nationale selectie. 

Wie zin heeft om de Beloften aan het werk te zien: https://streaming.inspiresports.be/.

Vandebroeck kiest uit: De Schrevel, Bayo, Collette, Ulvan, Taildeman, Stanic, Ngoy, Schingtienne, Keita, Jochmans, Saeys, Juste, Acquah, Rosado, Tahara, Nsingi, Vanhaeren, Toure.