Tweede overwinning De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Tweede overwinning

OHL Women 1
OHL Women boekte een 4-1 overwinning tegen nieuwkomer White Star Woluwe. Eurlings trof twee keer raak. De erg jonge Detruyer en kapitein Onzia pikten ook hun doelpuntje mee. Jong OHL kwam vorig weekend niet in actie, door een positieve coronatest bij Union Saint-Ghislain Tertre-Hautrage.

De Leuvense vrouwen waren vastbesloten om de ontgoocheling na de 2-0 nederlaag tegen Genk weg te spelen tegen één van de nieuwkomers in de Super League. Na amper 22 seconden voetballen, ging Eurlings alleen op doel af. Ze stuitte op een goeie Engelen. De ex-OHL doelvrouw duwde de bal in hoekschop met een knappe parade. Uit die ingestudeerde corner bracht Eurlings de thuisploeg op voorsprong.

OHL Women

OHL Women bleef het initiatief nemen en enkele scherpe voorzetten leidden tot doelkansen die aanvankelijk niet werden benut. Detruyer, amper 16 en eerste basisplaats in de Super League, werkte vanuit de tweede lijn dan toch af. Zo konden de Leuvense vrouwen met een 2-0 voorsprong de rust in.

OHL Women

Net na de pauze liet de thuisploeg zich bijna verrassen door een snedige aanval van White Star. Doelvrouw Van Den Bergh stond pal. Nog voor het uur zorgde kapitein Onzia voor de gerustellende 3-0. Lenie deed dat na een heerlijk poortje en een nog mooier afstandsschot. Wat later scoorde ook White Star met een erg mooie trap van ver. Nadien controleerde OHL Women de wedstrijd en prikte af en toe goed. Detruyer scoorde een tweede keer, maar de lijnrechter verbrodde het Leuvense feestje. Eurlings sloot de avond alsnog goed af en zette de 4-1 eindstand op het scorebord.

OHL Women

“Onze eerste 45 minuten tegen White Star waren de beste van dit seizoen”, zegt coach Jimmy Coenraets na de tweede overwinning in deze campagne. “Ik zag een gretig team dat de taken perfect uitvoerde en zich sterk toonde in de omschakelingsmomenten. Ik ben erg tevreden over de mentaliteit en de vista die mijn jonge groep toonde. Hier kunnen we op voortbouwen. Het doet me echt plezier om te zien hoe meisjes zoals Detruyer van Jong OHL hun kansen grijpen in de Super League.”

Jimmy Coenraets

Woensdag staan er twee oefenwedstrijden op het programma tegen de U15 Elite. Eurlings en Onzia sluiten aan bij de Red Flames, in de aanloop naar de oefenmatch tegen Litouwen. Op 31 oktober trekt OHL Women vol goede moed richting Luik. Voor de partij tegen Standard recupereert Coenraets een aantal speelsters: Vanhentenrijk, Yuceil, Lameir en Schryvers. Hij zal dus voor het eerst dit seizoen uit een volledig fitte A-kern kunnen putten.

OH Leuven: Van Den Bergh, Kees, Tysiak, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Detruyer, De Bondt.