Tamari: “Nog harder werken” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Tamari: “Nog harder werken”

Mousa Tamari 1
Zowat 25 minuten kreeg Mousa Tamari zondagavond in het Lotto Park. De Jordaanse international viel goed in en maakte zich bijna onsterfelijk in zijn debuut bij OH Leuven. De kwieke flankspeler zag in de slotfase zijn schot uiteenspatten tegen de binnenkant van de staak.

- De Belgische voetbalfans maakten zondagavond kennis met Mousa Tamari.
- De Jordaniër liet op Anderlecht flitsen zien van zijn klasse en tekende in blessuretijd ei zo na voor de winning-goal.
- Tamari schat het Belgisch voetbal een stuk hoger in dan de Cypriotische competitie, waar hij furore maakte bij APOEL Nicosia.

Mousa Tamari

“We hadden de drie punten kunnen pakken op het veld van Anderlecht, nadat we in de tweede helft het laken naar ons toe trokken. Maar dat gelijkspel lijkt me een billijke uitslag waarmee de beide teams kunnen leven”, stelt Mousa Tamari na de puntendeling tegen recordkampioen Anderlecht. “We leverden een goeie teamprestatie.”

Mousa Tamari

De Jordaniër was in het slot erg dicht bij de 2-3. Hij draaide de bal tegen de binnenkant van de paal. “Zaterdag scoor ik, beloofd”, knipoogt hij. “Ik kijk nu al reikhalzend uit naar de komst van Club Brugge. Da’s opnieuw een sterke tegenstander. Ik hoop er dan van bij de aftrap bij te zijn en me deze keer wel beslissend te kunnen tonen voor mijn team.”

Mousa Tamari

In het kleine halfuurtje dat Mousa tussen de krijtlijnen stond in het Lotto Park liet hij zien dat hij absoluut een meerwaarde kan betekenen voor OH Leuven. Hij blijft bescheiden: “In de Jupiler Pro League gaat het er sneller aan toe dan wat ik gewend was in de Cypriotische competitie. Ook op fysiek en tactisch vlak schat ik de Belgische competitie een stuk hoger in. Ik zal nog harder moeten werken om dat niveau op te pikken.” 

Jammer dat mijn schot in de slotfase op de paal strandde. Zaterdag hoop ik te scoren tegen die andere Belgische topclub. Mousa Tamari

“De coach vroeg me zowel defensief als offensief mijn steentje bij te dragen. Hij droeg me ook op acties te maken op de flank, maar mijn defensieve taken niet te verwaarlozen. Ik speelde zondag niet op mijn vertrouwde positie. Normaal bestrijk ik de hele rechterflank. Dit was sowieso een aangename kennismaking met het Belgisch voetbal voor mij. Fijn ook om op Anderlecht te kunnen debuteren. Da’s toch nog altijd de Belgische ploeg met de meeste weerklank in het buitenland. Het is nog steeds een heel goed team, vergis je daar toch zeker niet in.”

Mousa Tamari

Ondertussen heeft Tamari zijn eerste twee weken achter de rug bij zijn nieuwe werkgever. De integratie van de Jordaniër verloopt vlot, zowel op als naast het veld. “Het valt me hier allemaal reuze mee. Ik probeer met zo veel mogelijk spelers een praatje te slaan en me zo te integreren in de groep. Ik vond ook een appartement in Bierbeek en leer de stad Leuven ontdekken. De keuze voor OH Leuven lijkt me de juiste.”