Te zwaar verdict De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Te zwaar verdict

Beloften 1
OH Leuven verloor maandagavond met 1-4 tegen een goed voetballend KRC Genk. De Leuvense Beloften zetten driekwart wedstrijd hun voet naast die van de Limburgers. Maandag ontvangen de manschappen van coach Vandebroeck aan de Korbeekdamstraat RSC Anderlecht.

De bezoekers eisten in het begin van de partij de bal op. OHL stond achterin goed en gaf niets weg. Tot rond het kwartier de bal op de stip ging voor vermeend handspel van Taildeman in de zestien. “Onbegrijpelijke beslissing, want Milan raakte de bal enkel met de borst”, zegt coach Vandebroeck. Achtervolgen geblazen dus voor de thuisploeg.

Beloften

OHL reageerde goed na die opdoffer en nam de partij zelfs in handen. Dat leidde tot drie goeie kansen. Vanhaeren besloot eerst net naast in één tijd. Wat later kwam Juste een schoenmaat te kort om de bal over de lijn te duwen op een hoekschop. Op een volgende corner kopte Juste net over. Genk creëerde geen kansen meer in die eerste helft.

Beloften

“Ik vroeg de jongens aan de rust om wat meer diepgang te brengen en de goeie dingen uit de eerste helft te herhalen.” Drie minuten na de pauze slikten de Leuvenaars een tweede doelpunt. Dat gebeurde op een onterecht toegekende vrijschop voor de Genkies. Zuur. Ook nu weer een goeie reactie van de thuisploeg. Vanhaeren, vrij voor de doelman, kopte te zacht in de handen van Leysen.  

Die 1-2 viel wat later toch. Ulvan bracht zijn ploeg van op de stip opnieuw in de wedstrijd. Halfweg de tweede periode bouwden de Limburgers de voorsprong opnieuw uit. Leysen trapte ver uit en Genk profiteerde van een communicatiefout tussen doelman Bayo en zijn verdediging. Jammer, zeker als je weet dat die fase meteen volgde op onterecht afvlaggen van Toure. Onmiddellijk daarna strandde een poging van Ulvan tegen de paal.

Beloften

Nadien bleek het vat wat af bij de Leuvense Beloften. “De structuur viel weg en de afstanden werden te groot. Dan weet je dat het erg moeilijk wordt tegen een goeie ploeg als Genk. We slikten nog een vierde doelpunt na te laks verdedigen. Een zwaar verdict omdat we ruim een uur heel goed meespeelden in een match in evenwicht. Op het einde zag ik, zowel mentaal als fysiek, wat verval bij de jongens.”

Gunter Vandebroeck

Volgende week maandag zakt RSC Anderlecht af naar de Korbeekdamstraat. “Net als Genk een voetballend team met veel techniek in de rangen. Da’s ook de enige ploeg in onze reeks die geregeld aantreedt met spelers uit de A-kern. Jongens als Vanden Borre, Vlap, Amuzu, Sardella en Arnstadt speelden al mee. Afwachten dus. Maar dat het geen makkelijke opdracht wordt, da’s nu al zeker.”

OH Leuven: Bayo, Ulvan, Schingtienne, Stanic, Taildeman, Juste (55’ Toure), Keita, Jochmans, Acquah (86’ Saeys), Vanhaeren (80’ Rosado), Tahara (61’ Nsingi).