West-Vlaamse machine onder stoom op bezoek De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

West-Vlaamse machine onder stoom op bezoek

Club Brugge 1
Op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt OH Leuven zaterdagavond competitieleider Club Brugge aan Den Dreef. De West-Vlamingen legden een zo goed als perfect parcours af op verplaatsing. Enkel vorig weekend tegen Standard de Liège lieten ze twee punten liggen in de absolute slotfase. Dinsdag pakten de Bruggelingen wel nog de volle buit in Sint-Petersburg.

- Zaterdag om 20u45 geeft OH Leuven landskampioen en leider Club Brugge partij in het King Power at Den Dreef Stadion.
- Club Brugge won dinsdag zijn openingswedstrijd in de Champions League tegen Zenit Sint-Petersburg. Het was geleden van 1992 dat een Belgische club daarin was geslaagd.
- Zo spoelden de West-Vlamingen het late puntenverlies op Sclessin door. Club verloor vorig weekend aan de boorden van de Maas voor het eerst twee punten op verplaatsing in deze campagne.
- Mignolet, Koussounou en Krmencik zieken thuis uit met het coronavirus en komen dus niet in actie op Den Dreef.

Club Brugge en OH Leuven speelden al acht keer tegen elkaar in de Jupiler Pro League. De Leuvenaars wonnen twee keer (telkens thuis) en beten zes keer in het stof tegen de West-Vlamingen. Opvallend: slechts twee van die acht partijen eindigden met elf tegen elf.

Club Brugge

Regerend landskampioen Club prijkt op kop van het voorlopige klassement met negentien punten uit negen matchen. De Bruggelingen kunnen een bijna perfect rapport voorleggen op verplaatsing. Enkel vorige week verloren ze twee punten op Sclessin. Gavory maakte de West-Vlaminen in extremis nog twee punten afhandig van op de stip. Diatta scoort al drie wedstrijden op rij het openingsdoelpunt en moet zaterdag dus extra in het oog gehouden worden.

Limbombe tegen Diatta

In de voorbereiding op de huidige campagne verloor OH Leuven met 4-1 in het oefencentrum van Club Brugge. In een partij van twee keer 60 minuten trof Vanaken in het Belfius Base Camp twee keer raak in de eerste helft. Nog in dat eerste bedrijf lukte Vekemans de aansluitingstreffer voor de bezoekers. Halfweg de tweede periode verwerkte Ngawa een flankvoorzet van De Ketelaere ongelukkig in eigen doel. Een kwartier voor affluiten, zette Badji de 4-1 eindcijfers op het bord.

Hans Vanaken

De laatste keer dat beide ploegen elkaar partij gaven in de competitie, degradeerde OH Leuven naar de Proximus League. Op de laatste speeldag van het seizoen ‘15-‘16 won blauw-zwart met 0-1 aan Den Dreef, na een doelpunt van Vossen halfweg de tweede helft. Dik tien minuten voor affluiten, kreeg Kanu rood. Nadien waren Remacle en Ojo nog heel dicht bij de gelijkmaker en dus het behoud. Eerder dat seizoen had OHL op Jan Breydel verloren met 2-0. Diaby scoorde zowel voor als na de rust. In die match stond Ngawa op de rechtsachter.

Jordan Remacle

In het seizoen ‘13-‘14 geen puntengewin voor OH Leuven tegen Club Brugge. Op speeldag 27 gingen de Leuvenaars thuis met 2-5 de boot in. Meunier trof al raak in de openingsminuut. Twintig minuten later maakte Refaelov er 0-2 van. In het openingskwartier na de rust verdubbelden eerst Jörgensen en later De Sutter de Brugse voorsprong. Kostovski en Reynaud milderden nog voor de thuisploeg. In de slotfase zette Lestienne de eindcijfers op het bord.

Kostovski tegen Charleroi

Op de tiende speeldag van de campagne ‘13-‘14 leverde een doelpunt van Odjidja rond het halfuur de Bruggelingen de drie punten op. Tien minuten na de rust viel de thuisploeg met tien man, na de uitsluiting van Lestienne, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

In de eerste twee seizoenen dat OH Leuven aantrad op het hoogste niveau stuntte het thuis evenveel keer tegen Club Brugge. In de campagne ‘12-‘13 won OHL op speeldag 11 met 4-1 van de West-Vlamingen. Nochtans was die wedstrijd slecht gestart voor de thuisploeg. Na amper drie minuten tekende Bacca, op aangeven van Vázquez, voor het openingsdoelpunt. Maar toen startte Ibou aan zijn grote show. De Gambiaan scoorde drie keer en leverde ook nog een assist af voor Karuru. De wedstrijd eindigde met tien tegen tien, na rode kaarten voor Thompson en Almebäck.

Club Brugge

In het seizoen ‘11-‘12 beleefde Boi, ex-Cercle Brugge, de avond van zijn leven tegen Club Brugge. In het openingskwartier van de tweede periode scoorden Ruytinx en Akpala, nadat Odjidja op slag van rusten rood had gekregen. In het laatste kwart van de partij trof Boi twee keer raak, zodat OHL met 3-1 won en een lange feestnacht in ging.

Bjorn Ruytinx OHL - Beveren

Club Brugge speelde tegen Zenit Sint-Petersburg met: Horvath, Sobol, Diatta (77’ Lang), Ricca, Vanaken, Vormer, Rits, Dennis (82’ Badji), Mechele, Mata, De Ketelaere.