Reuzendoder doet het weer! De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Reuzendoder doet het weer!

Henry scoort tegen Club Brugge
Ook de vijfde club van de Belgische G5 leed zaterdagavond puntenverlies tegen OH Leuven. Henry bracht de thuisploeg na goed 20 minuten voetballen op voorsprong van op de stip. In de slotfase van de eerste periode zorgde Lang er, ook al na een strafschop, voor dat we met een gelijkspel gingen rusten. Net voor het uur tekende Mercier voor de 2-1.

Schrijvers trapte al in de openingsminuut van de partij naar doel, Romo klemde makkelijk. Het Leuvense antwoord volgde snel: Horvath moest een goed schot van Duplus in hoekschop verwerken. Na 20 minuten voetballen, duwde Sobol in de zestien Maertens in de rug. Scheidsrechter Boucaut floot strafschop en Henry zette die om.

Thomas Henry vs. Club Brugge

Rond het halfuur dreigden de bezoekers drie keer. Eerst via een schot van Diatta, Romo bokste weg. Kort daarop met een knal van Mechele dat maar net over het doel van Romo viel. De Venezolaan onderscheidde zich vervolgens op een knap schot van Badji.

Vijf minuten voor de rust redde Romo sterk op een schot van Vanaken. Op dat moment speelde OHL met een mannetje minder omdat De Norre geblesseerd naar de kant was gegaan. Tamari kwam in de plaats van de linksachter. Op slag van rusten maakte Lang gelijk voor Club van op de stip. Een schot van de Nederlander strandde een minuutje later tegen de binnenkant van de paal.

Romo

Diatta tekende voor de eerste goeie poging na de rust, Romo stond pal. Dat deed de Leuvense doelman wat later opnieuw op een knal van dichtbij van Lang. Net voor het uur klom de thuisploeg een tweede keer op voorsprong. De lijnrechter vlagde het doelpunt van Mercier af, maar de VAR kwam goed tussen.

Xavier Mercier vs. Club Brugge

Clement greep meteen in en bracht De Ketelaere en Vormer voor Lang en Schrijvers. Brys antwoordde door Maertens te vervangen door Jemelka. De Brugse coach gooide ook Okereke in de strijd. Twintig minuten voor affluiten, pakte Romo uit met een handreflex op een poging van dichtbij van Diatta.

In het slotkwartier speelden de West-Vlamingen uiteraard nog ridder of mis. Tot echt uitgespeelde kansen kwamen ze niet meer. Het was de thuisploeg dat een derde doelpunt rook via Mercier en Tamari. Wat een knappe prestatie weer van Brys en zijn manschappen!

Tamari

Zaterdagmiddag trekt OH Leuven naar het Kiel. Daar trachten de Leuvenaars revanche te nemen voor de dubbele nederlaag in de promotiefinale tegen Beerschot.