Brys: “Wilden sterven om die match te winnen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Wilden sterven om die match te winnen”

Marc Brys 1
Elf punten op vijftien tegen de vijf grote clubs in onze competitie. Da’s een onwaarschijnlijk straffe prestatie van de manschappen van coach Marc Brys. Het levert OH Leuven nu al de naam van reuzendoder op in de Jupiler Pro League.

- OH Leuven pakte zaterdagavond in eigen huis de volle buit tegen landskampioen Club Brugge.
- Henry en Mercier tekenden voor de Leuvense doelpunten. Romo stond pal in doel en kon alleen geklopt worden van op de stip.
- Net voor de rust verloor de thuisploeg De Norre met een spierletsel aan de kuit. Afwachten voor de diagnose, maar Brys heeft er geen goed oog in.

Marc Brys

Als promovendus in de heenronde drie keer winnen en twee keer gelijkspelen tegen de vijf topploegen in België. Da’s uiteraard een fantastische prestatie die OHL neerzette. “Niemand had dat vooraf verwacht. De groep niet, maar ook ik niet”, zegt Brys. “Je merkt dat onze groep een echte en hechte groep vormt, een collectief geheel. Zowel defensief als aanvallend zitten er een aantal speerpunten in deze groep. Dat maakt dat je een goed resultaat kunt behalen tegen de betere ploegen in onze competitie.”

Marc Brys

De Leuvense coach ziet zelfs nog marge voor verbetering: “Een minder punt is dat we het lastig hebben tegen de zogenaamde kleinere teams in de Jupiler Pro League omdat die ons dwingen balbezit te houden. Die ploegen geven ook minder ruimte weg en dat ligt ons een stuk minder. Da’s uiteraard nog een groot werkpunt.”

Marc Brys

De regerende Belgische landskampioen liet zaterdag met Vormer, De Ketelaere en Okereke enkele sterkhouders op de bank. “Club heeft zijn eigen patronen en een kern die kwalitatief sterk genoeg is om dat op te vangen. Anders zou Clement dat niet doen, daarvoor ken ik hem te goed. Hij heeft het aangedurfd om die jongens rust te gunnen omdat er voldoende kwaliteit in zijn kern huist en omdat er veel geld te verdienen valt in de Champions League. Maar dat maakt ons verhaal niet. Wij toonden zaterdag dat we wilden sterven om die wedstrijd te winnen.“

Romo leverde een erg sterke prestatie af. Die drie punten zijn zeker ook van hem. Marc Brys

Enkele minuten voor de rust verloor OH Leuven De Norre met een blessure. “Casper speelde eerst nog verder nadat hij een kuitletsel opliep. Daardoor verergerde die blessure. Ik wil nu nog geen uitspraak doen over de ernst van die blessure, maar ik heb er toch niet echt een goed oog in. Mijn ervaring leert me dat zo’n blessures in de match vaak toch wel nefast blijken te zijn.”

Casper De Norre vs. Club Brugge

De Leuvense coach bracht Tamari voor De Norre. Tijdens de rust stelde Brys bij en wisselde hij Maertens en Tamari van positie. “Ik wilde net voor de rust niet te veel wijzigen. Dat zou alleen maar voor verwarring gezorgd hebben. Tijdens de pauze stelde ik bij omdat zowel Thieu als Mousa graag tegen hun voet spelen. Zo kunnen we infiltreren naar binnen, wat toch één van onze sterktes is. Da’s ook aardig gelukt in de tweede helft, zeker via Mousa.”

Marc Brys

Moeilijk om er na zo’n collectief sterke prestatie één man uit te halen, maar Romo leverde zaterdag een onwaarschijnlijk sterke prestatie af tegen de West-Vlamingen. Rafa pakte uit met enkele fantastische reddingen en bokste zowat alles weg wat in zijn richting kwam. “Het klopt dat hij veel ballen weg bokst. Dat zit wat in de cultuur van het voetbal in Zuid-Amerika. Op een bepaald moment gooide Rafa een perfecte bal op Musa over 60 à 70 meter. Dat deed me denken aan Peter Schmeichel in zijn glorietijd. Rafa schudde een viertal fantastische reddingen uit zijn mouw. De drie punten zijn zeker ook van hem.”

Rafael Romo

In de video hieronder kunnen de Leuvense fans toch even genieten van het feestje na de wedstrijd.

Video

YEEESSS!

Vreugdekreten na onze mooie overwinning tegen landskampioen Club Brugge.