Romo: “Jammer dat ik de nul niet kon houden” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Romo: “Jammer dat ik de nul niet kon houden”

Rafael Romo 1
Kandidaten genoeg in het Leuvense kamp voor man van de match. Doelman Rafael Romo stak er zaterdag, letterlijk en figuurlijk, toch nog wat bovenuit. De Venezolaan pakte uit met een handvol fantastische reddingen tegen landskampioen Club Brugge en moest zich enkel van op de stip gewonnen geven.

- Rafa Romo toonde zich zaterdag ijzersterk in zijn kooi. Hij keek niet op een prachtsafe meer of minder tegen Club Brugge.
- De Leuvense doelman greep op speeldag zes in Oostende zijn kans met beide handen en legde nadien een erg knap parcours af met OHL.
- Zaterdag keert Romo terug naar het Kiel. Daar keepte hij een fantastisch seizoen onder Brys en Verbist.

“Ik ben erg blij dat ik het team kon helpen een fantastisch resultaat te behalen tegen een topclub in België. Jammer dat de fans dit niet konden meemaken, maar ik hoop dat wij hen toch wat afleiding hebben bezorgd in deze lastige tijden. Ik wil deze overwinning aan hen opdragen en aan iedereen met een hart voor OH Leuven”, zegt Romo na de 2-1 overwinning tegen landskampioen Club Brugge.

Rafael Romo

“We waren vooraf zeer gemotiveerd om een erg sterk team als Club Brugge partij te geven. Ik wist uiteraard dat er daar heel veel kwaliteit rondloopt, vooral voorin, en ik heb me daarop ingesteld. Dat pakte goed uit.” En of dat goed uitpakte, Romo leek zaterdag wel onklopbaar.  “De moeilijkste redding was op dat schot van Diatta in de eerste helft. Om die bal te pakken, moest ik erg snel naar de grond in mijn linkerhoek. Voor een grote doelman zoals ik, is dat toch niet zo evident.”

Rafael Romo

Enkel van op de stip moest Romo zich gewonnen geven. “Spijtig dat ik de nul niet kon houden. Die strafschop pakte ik trouwens bijna. Ik had vooraf informatie gekregen over de manier waarop Lang zijn penalty’s trapt. Ik dook naar de goeie hoek, maar de elfmeter was perfect getrapt en dan heb je als doelman eigenlijk geen kans. Zelfs niet als je bijna twee meter meet zoals ik”, grijnst het Venezolaanse sluitstuk van OHL. 

Ik draag deze drie punten op aan de Leuvense fans. Hopelijk hebben we hen wat afleiding kunnen bezorgen in deze lastige tijden. Rafael Romo

Het was Marc Brys die Romo naar Leuven haalde. Brys en keepercoach Verbist werkten eerder al goed samen met Romo in Beerschot. Op speeldag zes, in Oostende, verving Romo aan de rust Iversen. De Deen verdedigde tot dan met verve het OHL-doel, maar viel geblesseerd uit. Romo kon de 3-1-nederlaag in Oostende niet verhinderen, maar daarna legden hij en OHL wel een erg sterk parcours af: een zege in Gent, een overwinning tegen Zulte-Waregem, een gelijkspel op Anderlecht en zaterdag dus een 2-1-overwinning tegen Club Brugge.

Rafael Romo

“Uiteraard speelt het in mijn voordeel dat ik zowel Brys als Verbist goed ken. Ik ken hun manier van werken en weet perfect wat ze van mij willen. Net als destijds bij Beerschot gaan we ook bij Leuven steeds uit van onze eigen kracht. We starten elke wedstrijd met de intentie om die te winnen. Dat belet niet dat de coach de tegenstander steeds minutieus analyseert. Hij speelt in op de zwaktes van de tegenpartij en tracht telkens opnieuw te verrassen. Dat lukt aardig de laatste weken.”

Rafael Romo

Zaterdagmiddag kijken de twee promovendi elkaar opnieuw in de ogen op het Kiel. Voor Romo een speciale wedstrijd, want de Venezolaan beleefde er een fantastisch seizoen en werd er verkozen tot ‘Beste doelman van de Proximus League’. “In de Antwerpse derby van zondag heb ik heel erg hard gesupporterd voor Beerschot. Maar nu speel ik voor Leuven en dus zal ik zaterdag op het Kiel mijn doel verdedigen met mijn leven. Ik ken uiteraard nog veel jongens bij Beerschot en heb nog geregeld contact met hen. Met coach Losada, waarmee ik nog samenspeelde, klikt het nog altijd. Het wordt sowieso speciaal voor mij om terug te keren naar Beerschot.”

Hieronder vind je de hoogtepunten terug uit de wedstrijd tegen Club Brugge:

Video

Highlights OH Leuven - Club Brugge (2-1)

OH Leuven won met 2-1 tegen Club Brugge. Thomas Henry en Xavier Mercier scoorden.