Nieuwe test tegen voetballende ploeg De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Nieuwe test tegen voetballende ploeg

Beloften 1
De Beloften van RSC Anderlecht zakken maandagavond af naar het trainingscentrum in Oud-Heverlee. De nog ongeslagen Brusselaars tellen elf punten uit vijf wedstrijden en staan daarmee virtueel aan de leiding.

- De Leuvense Beloften krijgen vanavond opnieuw een moeilijke opdracht voor de voeten geschoven.
- Tegen een goed voetballend Anderlecht proberen ze minstens één puntje thuis te houden. In de heenwedstrijd hielden ze de Brusselaars op 0-0.
- Doelman Bayo doet ervaring op bij de A-kern. Daardoor krijgt De Schrevel zijn kans tegen Anderlecht.

Beloften

Op de eerste speeldag behaalde OH Leuven een knap scoreloos gelijkspel op het veld van Anderlecht. Paars-wit speelde nadien 1-1 gelijk op KV Mechelen en nam vervolgens de maat van Eupen, Standard en Waasland-Beveren. Bij de Beloften van Anderlecht draven regelmatig jongens uit de A-kern op. Afwachten dus hoe sterk de Brusselaars vanavond voor de dag komen.

“De nederlaag van vorige week tegen KRC Genk heeft geen sporen nagelaten in de groep. Die partij was in evenwicht, maar dat zag je niet terug in de uitslag. De spelleiding beïnvloedde het resultaat danig en daar moeten wij helaas mee leven”, zegt coach Gunter Vandebroeck in de aanloop naar de partij van vanavond tegen Anderlecht. “We weten waar en hoe we zelf beter moeten doen. Daar hebben we ook op gewerkt.”

Beloften tegen Genk

Met Anderlecht treffen de Leuvense Beloften opnieuw een voetballende ploeg. “Het gevaar kan bij hen echt van overal komen”, waarschuwt Vandebroeck. “Ze kunnen door het centrum spelen, combineren via de flanken of het verschil maken met een individuele actie. Zij zijn favoriet en zullen die 0-0 uit de heenwedstrijd willen rechtzetten.”

“Wij zullen binnen onze goede organisatie heel gefocust en gezond agressief moeten zijn om hen af te stoppen. We moeten bereid zijn om af te zien, maar tegelijk dienen we ook klaar te zijn om onze momenten te pakken. Die zullen er ongetwijfeld komen. We gaan onze huid sowieso duur verkopen.”

Gunter Vandebroeck

Redelijk wat personeelsproblemen voor Vandebroeck. Talay moet verstek geven voor de thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Hij is nog steeds ziek. Smet, Goditiabois en doelman Sels blijven out en werken voort aan hun revalidatie. Mauen legde zondag goeie medische testen af. “Hopelijk kan Maxime volgende week een deel van de groepstrainingen meepikken, op voorwaarde dat hij groen licht krijgt van het ziekenhuis.”

Geen Bayo in doel vanavond. “Sekou zette enorme stappen vooruit en werkte erg hard de voorbije maanden. Dat levert hem de kans op om enkele weken ervaring op te doen bij de A-kern. Hij toont veel charisma, is een doorzetter en een heerser in zijn doelgebied. Dat de deur openstaat voor onze youngsters zagen we dit seizoen al in de wedstrijdselecties en de kansen die Vekemans, Raemaekers en Allemeersch kregen in een gerodeerde A-kern.”

Beloften

Doelman De Schrevel kan zich vanavond dus tonen bij de Leuvense Beloften. “Hij is hard blijven werken op training en groeide de laatste weken terug naar zijn betere niveau. Celestin heeft even moeten wachten op zijn kans, maar nu kan hij zijn waarde bewijzen voor de ploeg.”

Fans die de Beloften vanavond om 20u graag aan het werk zien tegen Anderlecht, kunnen dat hier via een live stream.

Vandebroeck kiest uit: De Schrevel, De Marie, Collette, Ulvan, Taildeman, Stanic, Ngoy, Schingtienne, Keita, Jochmans, Kalin, Saeys, Juste, Acquah, Rosado, Tahara, Nsingi, Vanhaeren, Toure.