Nipt verlies na evenwichtige match De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Nipt verlies na evenwichtige match

Beloften 1
Een fantastisch doelpunt van Colassin net na de rust besliste een verder kansarme wedstrijd tussen OH Leuven en RSC Anderlecht. Bij de Brusselaars stond met Sanneh nog een tweede A-kernspeler tussen de lijnen.

De partij begon goed met één grote kans langs beide zijden. Eerst mikte Vanhaeren voor de thuisploeg op de lat. Luttele minuten later pegelde Colassin van buiten de zestien tegen de paal. “We vingen Anderlecht voor de rust goed op in blok en gaven zo goed als niets weg”, zegt coach Gunter Vandebroeck. “We hadden de match onder controle, maar slaagden er zelf iets te weinig in om de bal bij te houden in de omschakeling. Ik heb de jongens aan de rust gevraagd om in blok te blijven spelen, maar wat balvaster te zijn in de omschakeling en zo gevaar te creëren.”

Beloften

Vroeg in de tweede periode straften de Brusselaars slecht ontzetten achterin bij OHL genadeloos af. Colassin plaatste de bal in de verste hoek met een knap hakje. “Een fantastisch doelpunt”, aldus Vandebroeck die probeerde bij te stellen na die achterstand. Dat leverde wel veel strijd op, maar amper kansen.

Beloften

“We hebben echt alles geprobeerd met enkele wissels en lange ballen op het einde van de partij. Helaas zijn we er niet in geslaagd om een puntje te pakken in een evenwichtige wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.” Na het laatste fluitsignaal zorgde Bellamy nog voor een valse noot. De Beloftencoach van Anderlecht zocht, zonder enige aanleiding, de confrontatie met de staf van OHL.

Gunter Vandebroeck

“Net als tegen KRC Genk vorige week blijven we ook nu met lege handen achter na een goeie prestatie. Ik vond ons tegen Anderlecht nog net iets agressiever spelen en ik kan de jongens echt niets verwijten. We krijgen nu een weekje rust en trekken dan naar Standard. Da’s uiteraard onder voorbehoud in deze onzekere tijden.”

OH Leuven: De Schrevel, Ulvan, Schingtienne, Ngoy, Taildeman, Tahara (85’ Collette), Keita, Jochmans, Acquah (82’ Stanic), Vanhaeren (55’ Toure), Nsingi.