Vrouwen winnen in West-Vlaanderen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Vrouwen winnen in West-Vlaanderen

OHL Women
OHL Women won zaterdag verdiend met 2-4 op het veld van Zulte Waregem. Onzia, Janssens, Eurlings en Lameir tekenden voor de Leuvense doelpunten. De vrouwen van coach Coenraerts rukken door deze overwinning op naar de vijfde plaats in het voorlopige klassement.

OHL startte opnieuw met een erg jonge ploeg. Een team dat erg nerveus aan de partij begon op het veld van Zulte Waregem en maar moeilijk de oplossingen vond. Kort voor de rust bracht kapitein Onzia de bezoekers op voorsprong via een vrijschop. Net daarvoor had doelvrouw Van Den Bergh een onterecht toegekende strafschop gestopt.

Na de rust gingen de Leuvense vrouwen resoluut op zoek naar de 0-2. Dat doelpunt viel op het uur na een knap uitgespeelde actie waarop Janssens de Leuvense voorsprong verdubbelde. Maar amper twee minuten later stond het plots 1-2, nadat Buabadi een onoplettendheid bij de bezoekers had afgestraft. Een kwartier voor affluiten, vergrootte Eurlings de marge opnieuw. Lameir nam wat later alle twijfels weg. In de slotfase zette Devos de 2-4 eindstand op het bord.

OHL Women

Coach Jimmy Coenraets toont zich tevreden over de tweede helft. “Na de rust vonden we de offensieve combinaties en voerden we het wedstrijdplan beter uit dan in de eerste helft. Het doet me deugd om te zien hoe kapitein Onzia en doelvrouw Van Den Bergh het schip op koers hielden in het lastige en nerveuze openingskwartier. Wat later slaagden jongeren zoals Tysiak en vooral Eurlings er ook in hun niveau te halen. Dat zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd.”

Over de twee vermijdbare doelpunten is Coenraets minder te spreken. “We slikten twee domme tegendoelpunten. We scoorden uit drie uitgespeelde kansen. Da’s dan weer zeer positief. Op de volgende speeldag spelen we thuis tegen Charleroi. In die partij gaan we zeker voor de winst om de week erna naar Brugge te trekken. We hebben stappen vooruit gezet. Dat was duidelijk zichtbaar tegen Zulte Waregem. Rust vinden in ons spel en matuur voetballen na een voorsprong blijven nog werkpunten.”

Jimmy Coenraets

Na zes speeldagen blijft Anderlecht de enige ploeg met het maximum van de punten in de Scooore League. De Brusselse vrouwen blikten afgelopen weekend Genk in met maar liefst 10-0. OHL Women prijkt op een knappe vijfde plaats. Zondag om 18u komt rode lantaarn Sporting Charleroi dus op bezoek.

OHL Women: Van Den Bergh, Kees, Tysiak, Mertens (70’ Yuceil), Janssens (80’ Schryvers), Onzia, Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Lameir (82’ Detruyer), De Bondt.