Brys: “Gecharmeerd door deze blijk van waardering” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Gecharmeerd door deze blijk van waardering”

Marc Brys
Coach Marc Brys verlengt zijn contract bij OH Leuven tot juni 2024. Hij gelooft rotsvast in het potentieel en de groeimarge van de club. De Antwerpenaar wil, samen met zijn technische staf, wat graag zijn steentje bijdragen aan de verdere sportieve uitbouw van OHL.

- OH Leuven en coach Marc Brys verlengen hun samenwerking tot minstens juni 2024.
- Brys ziet het openbreken van zijn contract, dat nog tot juni 2022 liep, als een enorme blijk van waardering en respect voor zijn werk en dat van zijn technische staf.
- De Antwerpenaar gelooft rotsvast dat OH Leuven op termijn de afstand kan dichten met de topploegen in België.
- Hij wil voor een stukje zijn inbreng hebben in die enorme uitdaging waar de club voor staat. 

Marc Brys

“Ja, ik ben content”, zegt Marc Brys na het openbreken van zijn contract tot juni 2024. “Die duur op zich vind ik zelfs niet eens het meest belangrijke. Die blijk van waardering en respect vanuit de club voor mijn werk en dat van de technische staf, da’s wat mij enorm charmeert. Mij gaat het vooral om het potentieel van deze club en de kans die ik krijg om een impact te hebben op toekomstige successen. Ik voel dat ik echt deel kan uitmaken van een heel knap project, gedragen in heel de club.”

Marc Brys

“Ik geloof echt dat ik bij OHL iets geweldigs kan neerzetten op de middellange termijn. Die uitdaging heeft me over de streep getrokken om mijn lot langer aan de club te verbinden. Ik ben een heel rationeel iemand, maar soms moet je durven voortgaan op je buikgevoel. Met CEO Peter Willems en Technisch Directeur Wim De Corte onderhoud ik een fijne relatie. Ik kan hier ook werken met een fantastische spelersgroep. De jongens pikken erg snel op wat ik hen aanreik. De accommodatie, de velden, de mensen achter de schermen, da’s allemaal top in België.”

Deze club heeft het potentieel om op termijn tot de top vijf in België te behoren. Aan dat ambitieuze project wil ik heel graag meewerken. Marc Brys

De beslissing om zijn contract open te breken, nam Brys na gesprekken met zijn echtgenote en met zijn vaste technische staf die hij half juni meetroonde naar Leuven. “Ik voel me verantwoordelijk voor vier gezinnen. Logisch dus dat je zo’n beslissing eerst aftoetst bij je vrouw en bij de drie jongens waarmee je al jaren uitstekend samenwerkt. Ik kijk niet enkel naar mezelf, maar ook naar de wensen en de ambities van mijn technische staf. Ik heb het al vaker gezegd, ik voel me erg goed bij OHL en kan hier in de beste omstandigheden werken. Trouwens, mijn zoontje Maxos wou ook dat ik langer in Leuven bleef en ik kan dat manneke niets weigeren”, pakt Brys uit met een kwinkslag.  

Brys en team

Wat dan met de brandende ambitie om ooit een club uit de G5 te trainen? “Ik wil ooit meespelen om de titel. Bij een club uit de G5 kun je dat bewerkstelligen. Maar ik ben ervan overtuigd dat OH Leuven het potentieel heeft om, uiteraard op termijn, die topploegen in België het vuur aan de schenen te leggen. Je kunt dus zeker stellen dat ik bijteken bij een toekomstige G5 club.”

Marc Brys

Brys gaat ook nog heel even in op het aanbod van KRC Genk: “Ik was daardoor gecharmeerd, laat dat duidelijk zijn. Maar de knappe reactie van OHL op dat aanbod, heeft mij echt beroerd. Dat meen ik oprecht. Die reactie zal mij altijd bijblijven. Daar gaat zo veel respect en waardering van uit. Ik werk ondertussen ook 25 weken samen met een fantastische en hechte spelersgroep. Samen hebben we al heel mooie momenten beleefd. Zo’n groep kun je toch echt niet in de steek laten?”

Het uitstekende werk dat Brys en zijn assistenten leveren bij OHL, ontgaat de buitenwereld niet. Sport/Voetbalmagazine riep de Antwerpenaar zowel in september als in oktober uit tot coach van de maand. Brys behoort, samen met Clement en Leko, ook tot het kransje kandidaten om de prestigieuze Trofee Raymond Goethals in de wacht te slepen. Die prijs prijkt op de kast bij topcoaches als Gerets, Vanhaezebrouck, Preud'homme en Clement.