Bese naar EK met Hongarije De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Bese naar EK met Hongarije

Bese
Barnabás Bese heeft zich donderdagavond met Hongarije geplaatst voor het EK van volgende zomer. Ook Jemelka, Tamari en Malinov kwamen de afgelopen dagen in actie met hun nationale ploeg.

Barni beleefde van op de bank een echte thriller in de finale voor één van de laatste tickets voor het EK. Zijn Hongarije kwam al vroeg 0-1 achter tegen Ijsland door een doelpunt van Gylfi Sigurdsson. De Hongaren slaagden er pas in het slot van de wedstrijd in de situatie te keren. In de 88ste minuut scoorde Nego de gelijkmaker. Amper 4 minuten later bezorgde spits Szoboszlai zijn land een delirium met een mooi doelpunt: 2-1 en Hongarije naar het EK. Daar wacht Bese en zijn landgenoten wel een loodzware opdracht, want ze komen uit in Groep F met Portugal, Frankrijk en Duitsland.

Vaclav Jemelka

Tsjechië, met Vaclav Jemelka de hele wedstrijd in de ploeg, oefende in en tegen Duitsland. De thuisploeg won met 1-0. Kristiyan Malinov speelde de volledige wedstrijd voor Bulgarije, dat met 3-0 won van Gibraltar in een vriendschappelijke wedstrijd. En bij Jordanië stond Mousa Tamari 90 minuten tussen de lijnen in een oefeninterland tegen Irak. Die eindigde op 0-0.

Malinov v. Club Brugge

Zondag speelt Hongarije tegen Servië, neemt Bulgarije het op tegen Finland en ontvangt Tsjechië Israël in de Nations League. Jordanië oefent maandag tegen Syrië.