Ruime winst in dubbele oefenmatch De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Ruime winst in dubbele oefenmatch

Thomas Henry 1
In een wedstrijd van twee keer 60 minuten won OH Leuven vrijdagmiddag met 4-1 tegen Racing FC Union Luxembourg. Mabella zette de bezoekers op het halfuur op voorsprong. In het derde kwartier scoorden Henry, twee keer zelfs, en Vekemans. Eppiah zette in het slot de eindstand op het bord. De Norre en Ngawa maakten hun comeback bij de Leuvenaars en pikten een uurtje mee.

Mabella tekende in de openingsminuten van de wedstrijd voor het eerste doelgevaar. Zijn schot miste de winkelhaak op een haar. Het Leuvense antwoord volgde al snel: Sowah mikte tegen de binnenkant van de verste paal. Op het halfuur bracht Mabella de Luxemburgers dan toch op voorsprong. Hij speelde eerst Duplus uit, omspeelde vervolgens doelman Iversen en legde dan proper binnen in de verste hoek.

In het derde kwartier zette OHL de scheve situatie helemaal recht via twee doelpunten van Henry en eentje van Vekemans. Maertens, Ouedraogo en Henry zorgden bij die drie goals voor het goeie voorbereidende werk.

Na de rust stond er, op Ngawa en Tshimanga na, een heel erg jong Leuvens elftal tussen de lijnen. Enkel Iversen bleef staan en een aantal Beloften kregen hun kans van coach Marc Brys. Zij draafden op aan de zijde van wat meer ervaren jonge gasten als Raemaekers, Gillekens, Asante, Allemeersch en Eppiah.

Daniel Iversen

Die jonge Leuvense ploeg deed het uitstekend tegen de Luxemburgse subtopper. Allemeersch scoorde zelfs voor de thuisploeg, maar Arthur stond helaas buitenspel. Aan de overkant trapte Dembélé niet ver naast de kooi van Iversen. Toen Kuete aan de noodrem trok op de doorgebroken Eppiah moesten de Luxemburgers met tien man verder. Raemaekers mikte de vrijschop, die volgde uit die fout, maar net naast. 

Een goed kwartier voor affluiten zette Allemeersch perfect voor op rechts, Eppiah werkte in het centrum de bal binnen. Meteen daarop verraste Nyssen bijna Iversen met een schot dat afweek en net onder de deklat viel. De Deense doelman tikte de bal over de deklat.

Josh Eppiah

Na afloop toonde zich Brys zich tevreden met de twee teams die een uur voetbalden. “In de eerste wedstrijd vonden we goed de vrije man in het middenveld. De groep wijzigde tijdens die match naar een 4-3-3. Dat gebeurde op eigen initiatief en dat waardeer ik erg. We slikten wat ongelukkig een doelpunt, maar creëerden nadien een vijftal open kansen met die centrale infiltraties en legden ook enkele goeie combinaties op de mat.”

Marc Brys

In de tweede match gaf de Leuvense coach heel wat jonge gasten een kans om zich te tonen. “Knap dat die jongens zich zo snel kunnen integreren. In zo’n partij zie je de luxe om te kunnen werken met een jeugdopleiding zoals bij OH Leuven. Ook in dat uur toonden we ons dominant. Ik kan me niet herinneren dat de tegenpartij een uitgespeelde doelkans creëerde. Eppiah toonde zich nog fris en snel na een zware trainingsweek. Allemeersch werkte zich de ziel uit het lijf en zorgde voor gevaar. Ngawa stak er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit.”

Marc Brys

Die dubbele wedstrijd vormde meteen het eindpunt van de laatste zware trainingsweek. “Iedereen heeft zijn workload gehad in het uur dat hij speelde en er vielen geen blessures.” Gisteren vond er nog een activiteit plaats met lopen en fietsen. “De verliezers moesten vanochtend het ontbijt maken voor de winnaars. Zo heeft Patris met zijn vader Luikse wafels gebakken. Dat vind ik fantastisch. De jongens krijgen nu vier dagen vrij. Dat hebben ze ook echt wel verdiend. Nadien zal de focus vooral liggen op de vele wedstrijden de we dit kalenderjaar nog voor de kiezen krijgen.”