Mertens: “Hoor enkel positieve dingen over OHL” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Mertens: “Hoor enkel positieve dingen over OHL”

Dries Mertens.jpg
Dries Mertens keert vanavond terug naar Den Dreef. Hij trainde er als Duiveltje en Preminiem op de huidige parking en won zelfs enkele toernooitjes op het A-veld. De kans dat we de Leuvenaar ooit in de kleuren van OHL zien, lijkt erg klein. Maar een rol binnen de club na zijn carrière ziet de ex-Stadist wel zitten.

“Groen en wit, he”, antwoordt Dries Mertens op de vraag wat hij nog weet uit zijn periode als Duiveltje en Preminiem bij Stade Leuven. “Dat was gewoon een heel erg leuke tijd en één van de mooiste periodes uit mijn leven. Ik voetbalde daar puur voor het plezier, aan de zijde van mijn vrienden. Echt genieten. We hadden trouwens een erg sterk team en wonnen dan ook vaak.”  

In dat sterke team van Mertens zaten onder andere Denis Odoi (Fulham), David Wijns (ex-OHL) en Brahim Hacene (clubdokter OHL). “Ik hoor die jongens af en toe nog wel eens. Al verwatert dat wat als je al zo veel jaar in het buitenland woont en werkt. Vooral met Denis heb ik nog wat contact. Brahim is nog altijd bevriend met veel vrienden van Denis en mij.”

Mertens en Co

In zijn Stade-periode fungeerde de kleine Dries ook als ballenjongen tijdens de wedstrijden van het A-elftal. “Tijdens de rust kregen we altijd een hamburger. Daar deed ik het eigenlijk voor”, lacht Mertens. “Het was voor mij ook een manier om als jong gastje de wedstrijd mee te pikken. Stade Leuven speelde in die tijd in derde klasse. Ik zal toen wel een favoriete speler gehad hebben, iemand naar wie ik echt opkeek. Maar dat ben ik eerlijk gezegd vergeten.”

De trainingen vonden plaats op de huidige parking van Den Dreef, de wedstrijden op de Koetsweg in Kessel-Lo. Enkel op het Stadetoernooi, aan het eind van elk seizoen, maakte Mertens zijn opwachting op het A-veld. “We deelden het terrein dan op in vier kleine veldjes. Maar een wedstrijd over de volledige lengte van het veld, dat kan ik mij niet herinneren.”

Ik was ooit nog ballenjongen op Den Dreef. Dat deed ik eigenlijk vooral voor die hamburger die we kregen tijdens de rust. Dries Mertens

Zondag maakt Mertens met de Rode Duivels zijn rentree aan Den Dreef. De jongen die dacht om de job van sportleraar te combineren met voetballen in derde klasse bij Stade Leuven legde ondertussen een fantastisch parcours af. “Het wordt wel speciaal, maar het zou natuurlijk leuker geweest zijn met publiek. Je speelt als profvoetballer zo veel wedstrijden in verschillende landen en alles gaat ook zo snel. Veel tijd om daarbij stil te staan, heb je gewoon niet.”

Mertens volgt zijn eerste club nog steeds van nabij. “Ik hoor de laatste jaren enkel positieve dingen over OHL. Het doet me enorm veel plezier om te merken dat de club grote stappen zet. De accommodaties zijn bijvoorbeeld top. OHL kende een moeilijke periode, net voor de overname door King Power. Toen had ik toch wat schrik. Maar nog eens, de overnemers leveren heel erg goed werk.”

Het contract van Mertens bij Napoli loopt af in juni 2022. De kans dat de nu 33-jarige aanvaller ooit de kleuren draagt van OH Leuven lijken erg klein. “Ik heb nog een contract van anderhalf seizoen bij Napoli en een optie die eventueel kan gelicht worden. Ik hoop daar eigenlijk nog een hele tijd te kunnen voetballen. Dus neen, ik zie mezelf niet meer voetballen in Leuven. Na mijn periode in Italië keer ik zeker terug naar België om er te wonen. Misschien kan ik na mijn voetbalcarrière wel iets betekenen voor OHL. Ik hou die optie zeker open.”