Financiële resultaten 2019-2020 De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Financiële resultaten 2019-2020

Stadion OHL
OH Leuven kondigt de financiële resultaten aan van seizoen 2019-2020. Een seizoen waarin de langetermijninvesteringen voor belangrijke vooruitgang hebben gezorgd, vooral naast het veld. Dit ondanks een uitdagend jaar 2020.

Voor boekjaar 2019-2020 werd een verlies van 14,4 miljoen euro genoteerd. Dit verlies werd volledig afgedekt door extra kapitaalinbreng.

Sinds de overname door King Power in 2017 heeft de club op een duurzame manier aanzienlijk geïnvesteerd in de ploeg, de faciliteiten, infrastructuur, organisatie en jeugdopleiding. De ambitie was om niet alleen te promoveren, maar om ook meteen gewapend te zijn om op een duurzame manier op het hoogste niveau te blijven.

De mooie seizoensstart na de promotie is een mooi bewijs van deze langetermijn aanpak. De verbeterde infrastructuur en organisatiestructuur zorgen ervoor dat we de gevolgen van de coronacrisis goed kunnen opvangen. De investeringen zorgden er ook voor dat we bij de betere accommodaties horen in België. Daarom mochten we de voorbije week de Rode Duivels verwelkomen, nummer één op de FIFA World Ranking.

De financiële resultaten van 2019-2020 werden zonder twijfel beïnvloed door het coronavirus. Heel wat inkomsten vielen weg sinds de lente. Maar met de steun van King Power, konden alle medewerkers aan boord blijven. OH Leuven speelt ook een rol van betekenis binnen de community. Zo werden er laptops aangekocht voor minderbedeelde kinderen, schonken we de opbrengsten van de OHL-mondmaskers aan HONK vzw. Dankzij onze supporters schonken we ook 30.000 euro aan de sociale basiswerkingen.

OH Leuven CEO Peter Willems: “Het financieel resultaat van 2019-2020 moet om vele redenen genuanceerd worden, maar het illustreert ook hoe de club en de eigenaars blijven inzetten op duurzame groei en verder stappen vooruit willen zetten, wat de uitdagingen ook zijn. Tijdens een van de moeilijkste jaren in de geschiedenis van het voetbal, hebben we nogmaals het voordeel mogen ondervinden van de langetermijn plannen die King Power de voorbije drie seizoenen tentoonspreidde.”

“OH Leuven is een goedgeleide, goed onderbouwde voetbalclub met het potentieel om duurzaam succes te boeken. Dit voor zowel voor de fans als de community en samen met de eigenaars die deze visie blijvend ondersteunen met woord en daad.”