Myny nekt ex-club De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Myny nekt ex-club

Olivier Myny 1
OH Leuven won woensdagmiddag in een oefenpot met 3-2 tegen Waasland-Beveren. De Waaslanders kwamen al vroeg op voorsprong via Faucher. Henry zorgde een handvol minuten later voor de gelijkmaker. In de tweede periode startte een erg jong OHL. Myny bracht de Leuvenaars kort na de pauze op voorsprong. Sula tekende op het uur voor de 2-2. In de slotfase deed Myny zijn ex-club dood.

Faucher opende na vijf minuten de score in de oefenwedstrijd tussen OH Leuven en Waasland-Beveren. De Fransman besloot eerst nog op Romo, maar trof dan toch raak in de rebound. Amper vijf minuten later bracht Henry de stand in evenwicht. Op het kwartier knalde Albanese tegen de verste paal. Net voor het halfuur trof ook Henry de paal, na goed voorbereidend werk van Mercier.

Thomas Henry

Na de rust zagen we een ander elftal bij OHL, waarin opnieuw een heel aantal jonge gasten hun kans kregen van coach Brys. Bij de Waaslanders bleven ex-OHL’ers Mertens en Sula staan. Na zes minuten voetballen in de tweede periode, strafte Myny mistasten in de Wase verdediging af. Net voorbij het uur maakte Sula gelijk, na ongelukkig ontzetten van doelman Iversen. In de slotminuten zorgde Myny ervoor dat de Leuvenaars toch nog de overwinning mochten vieren.

Myny

“Zowat iedereen heeft minuten gemaakt. Da’s belangrijk nadat de jongens vier dagen vrij hadden gekregen”, zegt Brys. “Vanmorgen trainden we al goed en morgen staan er twee trainingen op het programma. We moeten nu nog wat workload doen, in de aanloop naar een drukke kalender. Zo’n oefenwedstrijd komt erg gelegen als vervanging van een training.”

Brys en team

“Je merkte dat de spelers wat op gang dienden te komen. Het liep bij momenten stroef.” Dat belette niet dat de manschappen van Brys er wel vol voor gingen en er toch het beste van wilden maken. “Dat staat me erg aan. Na de rust zag ik een jeugdige en gretige ploeg, die goed startte en veel enthousiasme toonde.”