Nazon verpest Leuvens feestje De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Nazon verpest Leuvens feestje

Henry viert na doelpunt tegen STVV
Puntendeling in een partij die vooral in de tweede helft heel aangenaam om volgen was. Nazon opende net voor het halfuur de score voor de Truienaars. Op slag van rusten bracht Henry de Leuvenaars langszij van op de stip. Een kwartiertje voor het einde werkte de ingevallen Eppiah de bal voorbij Schmidt. Nazon zorgde er in het slot alsnog voor dat de Kanaries één puntje pakten.

Beide ploegen gebruikten het openingskwartier als een soort van studieronde. Meteen daarna moest Romo een eerste keer aan de bak, op een poging van Durkin. Aan de overkant ging Malinov zijn kans met een pegel van ver. Doelman Schmidt liet zich niet verrassen.

Net voor het halfuur bracht Nazon de bezoekers op voorsprong met een overhoeks schot. Net daarvoor had de Truiense aanvaller al twee keer een poging ondernomen om Romo te grazen te nemen. Derde keer, goeie keer dus. Nazon pakte wel geel omdat hij Brys wat ging uitdagen na die 0-1. Onder de ex-coach van STVV kreeg Nazon slechts heel zelden zijn kans.

Nazon scoort en daagt Brys uit

In blessuretijd van de eerste periode haakte Sankhon in de zestien Malinov. Scheidsrechter Vergoote twijfelde niet en legde de bal op de stip. Henry zette zich achter de bal en gaf Schmidt geen schijn van een kans met een pegel.

Henry trapt penalty tegen STVV

Vlietinck bleef binnen tijdens de rust. In zijn plaats draafde Tamari op. Vroeg in de tweede periode kwam OH Leuven met de schrik vrij. Ouedraogo speelde fout in, maar Nazon strafte die fout niet af. Wat later liet Filippov een huizenhoge kans onbenut. Onbegrijpelijk dat hij de bal niet in doel duwde in die fase.

Iets voorbij het uur ging Durkin zwaar door op Duplus. De Leuvense kapitein moest met de draagberrie van het veld. In zijn plaats kwam Ngawa. Eerder was Eppiah zijn debuut komen maken bij OH Leuven. Josh dankte een kwartiertje voor affluiten met een doelpunt, met dank aan Malinov en Sowah voor het voorbereidende werk.  

Eppiah

Meteen daarop hield Schmidt met een knappe reflex Eppiah van een tweede doelpunt. Wat later pakte de doelman van STVV ook uit met een redding op een vrijschop van Mercier en op een poging van dichtbij van Henry. Het doelpunt viel aan de overkant. Nazon, alweer hij, nam Romo een tweede keer te grazen. In de slotfase mikte Sowah niet ver naast de winkelhaak.

Sowah

Volgende week maandag trekt OH Leuven naar de mythische Bosuil. Daar speelt het om 20u45 tegen Antwerp FC, waar de voormalige OHL-coaches Leko en Cossey aan het roer staan.