OH Leuven knoopt aan met overwinning De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven knoopt aan met overwinning

Thomas Henry & Mousa Tamari vs Cercle 1
Het heeft even geduurd, maar OHL weet weer wat winnen is. Sowah bracht OH Leuven in het openingskwartier op voorsprong tegen Cercle Brugge. Nog voor het uur verdubbelde Henry, met zijn achtste van het seizoen, die marge. In blessuretijd tekende Ugbo nog voor de 2-1.

De thuisploeg klom in de tiende minuut van de partij op voorsprong. Een voorzet van Tamari belandde bij Sowah en Kamal gaf Didillon geen schijn van een kans. Net voor het kwartier kreeg Mercier twee goeie kansen om de Leuvense voorsprong te verdubbelen, maar de Fransman kon Didillon niet te grazen nemen.

Kamal Sowah goal vs Cercle

Halfweg de eerste periode bediende De Norre in de zestien Sowah, maar Casper had beter zelf op doel besloten. Meteen daarop stond Romo pal op een poging van Musaba. Aan de overkant stierf een knap één-tweetje tussen Mercier en Maertens in de handen van Didillon. Tien minuten voor de rust besloot Henry iets te zwak in de handen van de Brugse goalie na knap voorbereidend werk van Maertens.

Thomas Henry vs Cercle

In de slotfase van de eerste periode moest Romo de bal wegboksen op een knal van Musaba. Hotic kreeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar hij mikte een vrijschop randje zestien vrij hoog over doel.

Rafael Romo vs Cercle

Net als in de eerste periode scoorde OHL ook in de tiende minuut van de tweede helft. Henry verdubbelde de voorsprong van de thuisploeg. Op het uur volgde het antwoord van Cercle: Romo lag goed in de hoek op een schot van een bedrijvige Musaba. Enkele minuten later opnieuw Musaba, weer toonde Romo zich attent.

Thomas Henry & Vaclav Jemelka vs Cercle

Een goed kwartier voor affluiten viel OHL met tien. Maertens kreeg eerst geel voor een fout op Hazard, maar op aanraden van de VAR besliste Verboomen om Thieu naar de kant te sturen met rood. In blessuretijd zette Ugbo de eindcijfers op het bord.

Dinsdag alweer opnieuw voetbal aan Den Dreef. Dan ontvangt OH Leuven om 17u Moeskroen. Die partij diende op speeldag 12 uitgesteld te worden door de vele positieve coronagevallen bij de Henegouwers.