Opnieuw driepunter aan Den Dreef De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Opnieuw driepunter aan Den Dreef

Thomas Henry
OH Leuven rijgt de thuisoverwinningen aan elkaar. Dinsdag moest Moeskroen voor de bijl aan Den Dreef. Ngawa zette zijn team iets voor het uur op voorsprong met het hoofd. Een goeie vijf minuten voor het laatste fluitsignaal verdubbelde Henry de Leuvense marge. Die nieuwe driepunter levert OH Leuven de vijfde plaats op in het klassement.

Tamari kreeg de eerste uitstekende kans van de partij. Mercier zonderde de Jordaniër na een tiental minuten slim af voor Koffi, maar Mousa krulde de bal naast de tweede paal. Dat was het zowat voor het eerste halfuur. Het spel lag al te vaak stil tegen een erg potig Moeskroen. Opstootjes waren legio en zo kom je uiteraard moeilijk aan voetballen toe.

Mousa Tamari vs Moeskroen

Tien minuten voor de rust moest Koffi dan toch eens plat, op een voorzet-schot van Mercier.
Kort daarop een goeie combinatie tussen Sowah en Mercier, Henry kon aan de tweede paal net niet binnentikken. In de slotfase van de eerste helft klemde Koffi nog op een schot van Tamari, goed weggestuurd door Mercier.

Xavier Mercier vs Moeskroen

In de openingsminuten van de tweede periode kwam Romo goed tussen op een poging van Bocat, na een korte hoekschop van de Henegouwers. Na goed tien minuten voetballen in de tweede helft bediende Jemelka de mee opgerukte Ngawa, na een korte hoekschop van OHL. Pierre gaf Koffi geen kans en bracht de thuisploeg op voorsprong.

Pierre Ngawa

Het antwoord van de Henegouwers volgde al snel. Olinga, vrij in de zestien, besloot iets te zwak in de handen van Romo. Halfweg de tweede helft pakte Xadas uit met een erg knap afstandsschot, Romo zweefde de bal over de deklat. Brys greep meteen in en bracht Malinov voor Maertens en wat later ook Vekemans voor Tamari.

Daan Vekemans

Het Henegouwse slotoffensief bleef uit en goed vijf minuten voor affluiten nam Henry alle eventuele twijfel helemaal weg. Meteen de zesde wedstrijd op rij dat de Fransman raak trof. Met dank aan De Norre en Mercier overigens voor het uitstekende voorbereidende werk. Diep in blessuretijd trapte Henry nog in het zijnet, na een lange ren.

Thomas Henry

Zaterdag trekt OH Leuven naar het Guldensporenstadion. Daar geeft het om 18u30 KV Kortrijk partij. De Kerels speelden gisteren 0-0 gelijk op Mambour en staan in het klassement op de negende plaats met 20 punten.