Drie goals Henry, derde uitoverwinning De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Drie goals Henry, derde uitoverwinning

Thomas Henry vs KV Kortrijk
Drie keer Henry na de rust zorgde ervoor dat de drie punten richting Leuven gaan. Meteen ook de derde uitoverwinning van OH Leuven dit seizoen, na eerdere zeges op Waasland-Beveren en Gent.

Net voor het kwartier tekenden de bezoekers voor het eerste gevaar in de wedstrijd. Mercier stuurde Tamari diep. Mousa kwam goed naar binnen, maar zag zijn schot afgeblokt. Aan de overkant moest Romo twee keer goed in de voeten duiken van een Kortrijkzaan. Nadien ging de partij opnieuw op slot.

Rafael Romo vs KV Kortrijk

Tien minuten voor de rust probeerde Mercier met een listig lobje doelman Ilic te verrassen. De bal viel op het dak van het doel. In het slot van de eerste periode verloor de thuisploeg Rougeaux met een hamstringblessure. Zo kreeg Golubovic zijn kans van Vanderhaeghe.

Mousa Tamari vs KV Kortrijk

Vroeg in de tweede helft bracht Mercier de bal voor doel, Henry duwde zijn tiende van het seizoen binnen. Tien minuten na de rust kopte Van Der Bruggen, helemaal vrij in de zestien, onbegrijpelijk naast op een gemeten voorzet van Dewaele. Na twintig minuten in de tweede helft verdubbelde Henry met het hoofd de Leuvense voorsprong. Thomas werkte zo een heel erg knappe Leuvense aanval af die was gestart bij doelman Romo.

Goal celebration vs KV Kortrijk

Kort daarop onderscheidde de Venezolaan zich op een vrijschop van De Sart. De ingevallen Vekemans begon wat later aan een lange ren, legde slim achteruit voor Sowah en die zag zijn schot van de lijn gekeerd. In de slotfase zette Henry de 0-3 eindstand op het bord, op assist van Mercier.

Goal celebration vs KV Kortrijk

Dinsdag trekt OH Leuven naar Le Canonnier. Daar speelt het om 18u45 voor de tweede keer in amper zeven dagen tegen Excel Moeskroen.