Vijfde overwinning op rij De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Vijfde overwinning op rij

Doelpunt Eurlings
Op het veld van KAA Gent boekten de Leuvense vrouwen een vijfde overwinning op rij. Eurlings tekende voor het enige doelpunt in de partij. OHL Women prijkt op de derde plaats en sluit 2020 zondag af met een thuiswedstrijd tegen Standard.

In een rommelig openingskwartier toonde Gent zich sterker. De thuisploeg domineerde op het middenveld, maar slaagde er niet in een goed georganiseerd OHL Women in verlegenheid te brengen. Halfweg de eerste helft kwamen de bezoeksters beter in de wedstrijd. Het spel ging goed op en neer, terwijl de beide doelvrouwen werkloos toekeken.

Tysiak

Na de rust nam OHL het meeste initiatief. Vroeg in de tweede helft redde Evrard met een mooie parade op een poging van Eurlings. Kort daarop toonde de Gentse doelvrouw zich erg attent op opnieuw een mogelijkheid voor Eurlings, na een ingestudeerde hoekschop. Op het uur trof Eurlings dan toch raak, na knap voorbereidend werk van Vanzeir. Beide meisjes vinden mekaar makkelijk de laatste weken.

Eurlings

Na die 0-1 gaf OHL nog maar weinig weg achterin. In de slotfase moest Van den Bergh wel nog redding brengen op een kopbal. Voor die fase zette de ingevallen Detruyer zich twee keer goed door. Marie verloor telkens het overzicht in plaats van de bal naar de tweede zone te brengen, waar er zeker mogelijkheden tot scoren lagen.

Schryvers

“Het ontbrak ons in het openingskwartier aan vertrouwen. Maar wanneer we later in de partij enkele goeie aanvallen in elkaar knutselden, trok Gent wat terug en kregen we een evenwichtige partij”, vat coach Coenraets de eerste helft samen. “We vatten de tweede helft aan met een andere mindset en gingen vol voor de drie punten. Dat vertaalde zich in attractief voetbal. Het duo Vanzeir-Eurlings draaide goed en deed de Gentse verdediging pijn.”

Coenraets en team

De Leuvense coach toont zich vooral tevreden over de mentaliteit van zijn team en over de maturiteit om de voorsprong vast te houden. “Ook na de 0-1 bleven we combineren met als doel het uitdiepen van de voorsprong. We kunnen 2020 op een positieve manier afsluiten. Al hoeft er volgende week niets tegen Standard.” De Luikse vrouwen kregen in eigen huis een forfaitscore te verwerken van RSC Anderlecht en zullen zeker iets willen rechtzetten tegen OHL Women.

OHL Women: Van den Bergh, Kees, Tysiak, Janssens, Onzia, Eurlings, Vanzeir (85’ Lameir), Cattoor, Yuceil (82’ Mertens), Schryvers (73’ Detruyer), De Bondt.

Hieronder vind je de hoogtepunten terug uit de partij tussen KAA Gent en OHL Women: