OHL geeft dubbele voorsprong weg De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OHL geeft dubbele voorsprong weg

Pierre-Yves Ngawa vs Moeskroen
Geen vierde overwinning op rij voor OH Leuven. Nochtans zag het er halfweg de tweede periode erg goed uit voor de Leuvenaars. Ze kwamen immers op 0-2, na doelpunten van Vlietinck en Hubert. Da Costa zorgde er met twee goals voor dat de Henegouwers alsnog een puntje op Le Canonnier hielden.

De thuisploeg tekende voor het eerste doelgevaar, na zowat 20 minuten. Olinga reageerde goed op een verre uittrap van Koffi, maar zag zijn poging van dichtbij gestopt met de voet door Romo. Een handvol minuten later kopte Da Costa maar net naast op een goeie flankvoorzet van Mohamed.

Rafael Romo vs Moeskroen

Aan de overkant probeerde Tamari het van ver, Koffi tikte de bal over de deklat. Kort voor de rust bracht Vlietinck, op aangeven van De Norre, zijn team op voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft pakte Koffi nog uit met een knappe redding op een schot van Sowah. Vlietinck en Vekemans tekenden voor het voorbereidende werk.

Thibault Vlietinck vs Moeskroen

In de aanvangsfase van de tweede periode ging Koffi driest in op Mercier. Scheidsrechter Lambrechts twijfelde niet en liet de bal op de stip leggen. Hubert nam zijn verantwoordelijkheid en zette de elfmeter feilloos om. Halfweg de tweede helft zonderde Mercier knap Sowah af voor doelman Koffi. De goalie van Moeskroen redde met de arm.

David Hubert vs Moeskroen

Koffi hield wat later ook Vlietinck van de 0-3. Aan de overkant miste Da Costa niet. Hij bracht de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd. De spits van de Henegouwers buitte wat later een misverstand in de Leuvense defensie uit en plots was alles te herdoen. In de slotfase slaagden Moeskroen, noch OH Leuven erin om het laken alsnog naar zich toe te trekken.

Zondag om 16u nemen OH Leuven en KV Mechelen het tegen elkaar op in het King Power at Den Dreef Stadion.