Drie punten voor Malinwa De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Drie punten voor Malinwa

Kamal Sowah vs KV Mechelen
OH Leuven weet weer wat verliezen is. De Leuvenaars keken na een halfuur tegen een 0-2 achterstand aan. Mrabti en Van Damme zetten Malinwa op rozen. Op het uur bracht Henry de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd. Meer zat er helaas niet meer in.

Na goed tien minuten voetballen, liet Bijker zich al te makkelijk in de luren leggen door Sowah. De Ghanees bediende Henry, Thoelen redde in twee tijden op het schot van de Fransman. De bezoekers dreigden in het openingskwartier enkele keren via een erg bedrijvige Storm en met een schot van Schoofs.

Kamal Sowah vs KV Mechelen

Halfweg de eerste periode pakte Romo uit met een geweldige reflex op een poging van dichtbij van Vranckx. Meteen daarop hield de Venezolaan Mrabti van een doelpunt met een voetveeg. Enkele minuten later was het dan toch raak voor Malinwa: Mrabti omspeelde de uitgekomen Romo en legde nadien proper binnen.

Rafael Romo vs KV Mechelen

Op het halfuur verdubbelde Van Damme die Mechelse voorsprong, op aangeven van Schoofs. Vlietinck pakte tien minuten voor de rust uit met een lange ren en bediende vervolgens Henry in de zestien. De Fransman zag zijn schot gestopt door Thoelen.

In de openingsfase van de tweede helft hield Romo zijn team in de wedstrijd. Hij redde in dezelfde fase knap op pogingen van Mrabti en Walsh. Brys speelde meteen daarna alles of niets en bracht nog voor het uur Tamari voor Ngawa. Op het uur lukte Henry de aansluitingstreffer. Thomas tikte binnen, na goed voorbereidend werk van De Norre en Mercier.

Thomas Henry & Xavier Mercier vs KV Mechelen

De thuisploeg ging nadien uiteraard op zoek naar de gelijkmaker. Zo kopte Henry een kwartier voor affluiten op het dak van het doel, na een goeie voorzet van Mercier. OHL vocht voor wat het waard was, maar KV Mechelen hield relatief goed stand.  

OH Leuven sluit zaterdag het kalenderjaar af met een thuismatch tegen KV Oostende. De aftrap van deze partij vindt plaats om 18u30.