Gretig Standard wint verdiend De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Gretig Standard wint verdiend

OHL Women tegen Standard 1
OHL Women is er zondagavond op eigen veld niet in geslaagd om te stunten tegen Standard. De Luikse vrouwen toonden zich gretiger, meer ervaren en gewoon ook sterker dan de thuisploeg. Ondanks die 0-2 nederlaag sluit OH Leuven het bewogen jaar 2020 af op een knappe derde plaats in het klassement.

De bezoeksters namen meteen het heft in handen. OHL Women speelde goed in blok en gaf weinig weg. Zelf gevaar creëren, lukte de thuisploeg amper. Op het halfuur opende Standard de score op een hoekschop. Meteen ook de ruststand. Zelfde spelbeeld na de pauze. Standard verdubbelde net voor het uur de voorsprong. Het strafte onnauwkeurig uitvoetballen bij de Leuvense vrouwen genadeloos af. In het laatste kwart van de partij zette OHL Women wel wat hoger druk, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen.

OHL Women tegen Standard

“Het lukte niet echt om onze voet te zetten naast één van de grootmachten van het Belgische vrouwenvoetbal”, moet coach Coenraets vaststellen na de 0-2 thuisnederlaag tegen Standard. “Een gebrek aan initiatief en diepgang zorgden ervoor dat we het onszelf vaak heel moeilijk maakten. We konden zondag onvoldoende een vuist maken tegen een erg gretige ploeg die absoluut wilde winnen.”

Jimmy Coenraets

OHL Women sluit het jaar af op een erg knappe derde plaats. “We draaien bovenin mee en de jonge groep heeft serieuze stappen gezet. We komen nog te kort tegen de absolute top, maar daar hoeven we ons niet voor te schamen. Die vaststelling nemen we mee om nog harder te werken. Op termijn moeten we wel onze voet kunnen zetten tegen topteams als Standard en Anderlecht”, gelooft Coenraets rotsvast in het OHL Women-project.

OHL Women tegen Standard

Afspraak vrijdag 22 januari om 20u. Dan neemt OHL Women het op tegen leider Anderlecht. De week daarna al zakken de Brusselse vrouwen af naar de Korbeekdamstraat.

OH Leuven: Van Den Bergh, Kees, Tysiak, Janssens, Onzia, Eurlings, Vanzeir, Cattoor, Yuceil, Schryvers, De Bondt.

In de video hieronder de hoogtepunten uit de wedstrijd tegen Standard: