King maakt seizoen vol bij OH Leuven De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

King maakt seizoen vol bij OH Leuven

Andy King
De 32-jarige Andy King tekent bij OHL een contract tot het einde van dit seizoen. De centrale middenvelder van Wales won met Leicester City de titel in de League One, de Championship en de Premier League. King speelde 50 interlands voor Wales en stootte op het EK in 2016 door tot de halve finales.

In de terugronde van de campagne 2019-2020 kwam King veertien keer in actie bij Huddersfield Town, in de Championship. Leicester City leende de middenvelder met dubbele nationaliteit eerder al uit aan het Schotse Rangers FC, Swansea City en Derby County. Andy trok meer dan 330 keer het blauwe truitje van de Foxes aan.

In mei 2007 tekende King zijn eerste profcontract bij Leicester City, dat toen in de Championship uitkwam. In oktober van dat jaar maakte de centrale middenvelder zijn debuut bij de Foxes, tegen Wolverhampton Wanderers. Aan het eind van het seizoen 2007-2008 degradeerde Leicester City naar de League One.

Andy King

Het seizoen daarop promoveerden King en de Foxes alweer naar de Championship. In de campagne 2013-2014 beukten ze samen de poorten open naar de Premier League. Op de laatste speeldag van dat seizoen speelde King zijn 250ste wedstrijd voor Leicester City.

En toen moest het beste nog komen… In de campagne 2015-2016 pakte Leicester onverhoopt de titel in de Premier League. Dat maakte van King de eerste speler ooit die met dezelfde ploeg kampioen speelde in de League One, de Premiership en de Premier League.

Andy King

Bij het nationale elftal van Wales maakte King zijn debuut in mei 2009, in de oefeninterland tegen Estland. De interlandteller van de centrale middenvelder staat ondertussen op 50 stuks. Op het Europees kampioenschap in Frankrijk in 2016 stootten de Welshmen door naar de halve finale. King kwam op dat EK drie keer in actie en schakelde met zijn maats België uit.

Andy zocht een nieuwe uitdaging en vond die bij OH Leuven. Met zijn pakken ervaring kan hij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de club.