Henry doet het weer! De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Henry doet het weer!

Thomas Henry
Een strafschopdoelpunt van Henry in de slotfase besliste de partij tussen OH Leuven en Anderlecht. Drie punten die enorm welkom zijn voor de Leuvenaars na een mindere reeks net voor de winterstop.

Nmecha zorgde in de openingsminuten van de partij voor het eerste doelgevaar. Romo toonde zich meteen attent en werkte aan de eerste paal de bal in hoekschop. De thuisploeg antwoordde al snel met een schot van De Norre dat over en naast de kooi ging van Wellenreuther. Op het kwartier mikte Henry voorlangs, na een subtiel hakje van Malinov.

Aan de overkant zorgde Nmecha opnieuw voor gevaar. Hij kreeg de bal net niet voorbij Romo. Tien minuten voor de rust zag De Norre zijn schot in de zestien afgeblokt na een goeie en snedige Leuvense aanval. Op slag van rusten besloot Mercier van op afstand niet zo ver naast het doel van Wellenreuther.  

Xavier Mercier vs Anderlecht

De tweede helft startte zoals de eerste: Nmecha tekende in de openingsminuten voor het eerste gevaar. Zijn schot ging slechts centimeters naast. Een handvol minuten later pakte Romo uit met een geweldige reflex op een poging van dichtbij van Mukairu. Halfweg de tweede periode besloot Nmecha voorlangs.

Rafael Romo vs Anderlecht

Een kwartier voor affluiten, besloot Brys resoluut voor de drie punten te gaan. De Leuvense coach bracht spits Eppiah voor middenvelder Malinov. Het waren echter de Brusselaars die via een kopbal van Miazga, op hoekschop van Amuzu, voor gevaar zorgden. De kopbal ging maar net naast.

In de slotfase zorgde Henry er van op de stip voor dat de drie punten alsnog in Leuven bleven. De Fransman miste niet oog in oog met Wellenreuther, na een fout in de zestien op Maertens.

Henry scoort tegen Anderlecht

 

Zondagavond trekt OH Leuven naar Stayen om er Sint-Truiden partij te geven. De Kanaries zijn de ex-ploeg van Team Brys, Kotysch en De Norre.