Brys: “Ontzettend blij met driepunter” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Ontzettend blij met driepunter”

Marc Brys 1
Diep in de wedstrijd slaagde OH Leuven erin de drie punten thuis te houden tegen Anderlecht. Zo wippen de Leuvenaars in de stand over de Brusselaars. Na 20 speeldagen prijken de manschappen van coach Brys op een even knappe als onverhoopte vierde plaats.

- De drie punten bleven zondagavond aan Den Dreef. Met dank aan de cool van Henry en de inspanning van Maertens diep in de partij.
- Brys zag zijn ploeg vóór de rust aardig meevoetballen met de jonkies van Anderlecht. Na de pauze liep het een stuk minder, maar de Leuvenaars hielden wel knap stand.
- De Leuvenaars prijken na 20 speeldagen op een erg knappe vierde plaats.

Drie punten pakken tegen een Anderlecht dat vóór de winterstop in een goeie flow zat, da’s op zich al straf. Nog straffer wordt die prestatie wanneer blijkt dat Team Brys niet specifiek heeft toegewerkt naar die wedstrijd tegen de Belgische recordkampioen. “We hadden een vijfdaags oefenkamp achter de rug. Da’s vermoeiend omdat je daar maximaal wilt werken. Enkele dagen na zo’n oefenkamp een belangrijke wedstrijd spelen, houdt altijd een risico in”, zegt Brys na de 1-0 overwinning tegen Anderlecht.

Marc Brys

“We hebben op die oefenstage bewust niet gefocust op Anderlecht, maar op de hele maand januari. Die zit immers overvol qua wedstrijden en om die relatief goed door te komen, moet je een zekere input en workload achter de kiezen hebben. Net dat hebben wij gedaan op oefenstage. Uiteraard ben je dan ontzettend blij dat je, ondanks die keuze, toch de drie punten pakt thuis tegen Anderlecht.”

Marc Brys

Aan de rust stond er zondagavond een billijke brilscore op het bord. “Ik vond ons goed spelen in de eerste helft. Na de rust kregen we het veel moeilijker”, geeft Brys grif toe. “We hadden het in die tweede periode lastiger om eruit te komen. Wanneer we dan toch eens een goeie combinatie lukten, bleek die laatste pas net niet goed. Een lastige tweede helft dus, maar we hebben wel knap stand gehouden. Echt veel gaven we overigens niet weg na de pauze, al kregen we een aantal stilstaande fases te verwerken.”

We hebben op oefenkamp bewust gefocust op die heel drukke maand januari, veel minder op de partij tegen Anderlecht. Marc Brys

De wedstrijd leek te zullen eindigen op een scoreloos gelijkspel. Maar zoals in de voorbije negentien wedstrijden scoorden de Leuvenaars ook gisteren. “Uit het niets. Daar moeten we eerlijk in zijn. Fantastisch uiteraard om alsnog de drie punten te pakken, na die geweldige inspanning van Maertens op het einde. Tussendoor konden we enkele keren rekenen op een erg goeie Romo. Hij behoedde ons voor een achterstand. Maar nog eens, Anderlecht creëerde heus niet al te veel kansen.”

Mathieu Maertens

In het Brusselse kamp heerste zondagavond uiteraard ontgoocheling. De Brusselaars verloren, weer maar eens, punten in de slotfase. In het slotkwartier bracht Brys met Eppiah een aanvaller voor middenvelder Malinov. “Het viel wat stil bij Anderlecht. Enkele Brusselaars kregen zelfs af te rekenen met krampen. De intentie met die wissel was om in het slotkwartier door te duwen. De snelheid en de frisheid van Joshua wou ik daarbij gebruiken als extra wapen. Het is niet die ingreep die ons de drie punten opleverde, maar wie maalt daar nu om?”

Marc Brys

In de video hieronder vind je alle hoogtepunten terug uit de partij tegen Anderlecht: