OH Leuven heeft centrale verdediger beet De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven heeft centrale verdediger beet

Filip Benkovic 1
De 23-jarige Filip Benkovic maakt het seizoen vol bij OHL. De Kroatische centrale verdediger voetbalde in de heenronde bij Cardiff City, maar is eigendom van Leicester City. De Foxes plukten de boomlange verdediger in 2018 weg bij GNK Dinamo Zagreb.

- OH Leuven kan tot het einde van het seizoen rekenen op de diensten van centrale verdediger Filip Benkovic.
- De Kroaat, eigendom van Leicester City, voetbalde eerder bij GNK Dinamo Zagreb, Celtic Glasgow, Bristol City en Cardiff City.
- Zowel met Dinamo als met Celtic pakte de rechtsvoetige centrale verdediger een pak prijzen.

Er staan al heel wat trofeeën in de prijzenkast van de jonge Benkovic. Hij genoot zijn opleiding bij Dinamo Zagreb en pakte met die ploeg twee landstitels en de beker van Kroatië. Benkovic kwam 76 keer in actie voor Dinamo. In augustus 2018 tekende de 1m94 grote verdediger een contract voor vijf seizoenen bij de Foxes. Daar rijpte hij bij de U23 en kwam hij twee keer in actie in de beker.

Leicester City leende zijn nieuwe aanwinst in het seizoen 2018-2019 uit aan Celtic Glasgow. Bij The Boys groeide hij in geen tijd uit tot een steunpilaar in het hart van de verdediging. Het seizoen eindigde in mineur met een enkelblessure, maar Benkovic trok wel meer dan 30 keer het groen-witte truitje aan. De Kroaat veroverde met Celtic de Schotse landstitel en won er zowel de beker als de League Cup. In de Europa League stond hij dat seizoen vier keer de volle 90 minuten tussen de krijtlijnen.

Filip Benkovic

In januari 2020 volgde een uitleenbeurt aan Bristol City FC, een gevestigde waarde in de Championship. Benkovic kwam in de Engelse competitie tien keer in actie bij The Robins. In de heenronde van de huidige campagne leende Leicester de Kroaat uit aan een andere club uit de Championship: Cardiff City. Daar had Benkovic het erg lastig om zich in de ploeg te knokken. Enkele weken geleden speelde hij wel 70 minuten tegen Wycombe Wanderers.

Benkovic maakte in juni 2019 zijn debuut bij de nationale ploeg van Kroatië. De centrale verdediger maakte de oefeninterland vol tegen Tunesië.

Bij OH Leuven krijgt de jonge Kroaat de kans om zijn potentieel om te zetten in speelminuten. Hij moet OHL een kwaliteitsinjectie geven in het defensieve compartiment.