Henry: “Trekken goeie reeks tegen topploegen door” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Henry: “Trekken goeie reeks tegen topploegen door”

Thomas Henry 1
Het veertiende doelpunt van Thomas Henry dit seizoen leverde OH Leuven zondag de volle buit op tegen Anderlecht. De Fransman is nog slechts één goal verwijderd van zijn seizoenstotaal uit de vorige campagne.

- OH Leuven deed zijn reputatie van reuzendoder zondag weer alle eer aan.
- De Leuvenaars pakten vier op zes tegen Anderlecht en wippen in het klassement over de Brusselaars.
- De thuisploeg had het lastig om na de pauze de goeie prestatie uit de eerste helft door te trekken, maar kon rekenen op de cool van Henry om alsnog de drie punten aan Den Dreef te houden.

“Trots, zeker geen opluchting. Het is nu niet dat we onderaan het klassement bengelden en in puntennood verkeerden”, zegt Thomas Henry nadat hij zijn ploeg nog maar eens over de streep had getrokken. “We gingen tegen Anderlecht gewoon door op ons elan. Akkoord, we begingen twee misstappen op rij aan het einde van 2020. Maar we zaten zeker niet in een dip en er heerste allerminst onrust in de groep.”

Thomas Henry

In de heenronde pakte OH Leuven tegen alle topploegen minstens één punt. Die goeie traditie sneuvelt niet bij het begin van het nieuwe jaar. “Knap dat we onze goeie reeks tegen de grote ploegen voortzetten. Het is eigen aan het voetbal dat kleinere teams verrassen tegen grotere teams. Dit seizoen hebben de gevestigde waarden duidelijk meer moeite om hun wedstrijden te winnen tegen de op papier mindere teams.”

Thomas Henry

Hoe dat komt, kan de Fransman niet meteen verklaren. Hij lijkt er ook niet om te malen. “Het zit voor een stuk zeker in het hoofd. Een betere uitleg heb ik niet voor dat fenomeen. Toen ik nog in Frankrijk speelde, maakten we van de beker altijd een doel op zich. We probeerden daar te verrassen tegen de toppers. Je ziet in de Franse beker regelmatig kleinere teams die doorstoten naar de halve finale. Da’s het leuke aan voetbal.” 

Een strafschop trappen in de slotfase zorgt uiteraard voor wat stress. Maar ik zou er best mee kunnen leven als we onze resterende 14 wedstrijden zo winnen. Thomas Henry:

Het is allerminst een toeval dat OHL net in de slotfase de drie punten buit maakte tegen Anderlecht. “We werken keihard en dat loont. In de heenronde zag je al dat we op het einde van de wedstrijd vaak de zaak naar ons konden toetrekken. Da’s omdat we fysiek erg sterk staan. Zowel ikzelf als het hele team zijn er op dat vlak op vooruit gegaan.”

Thomas Henry

“Op de vijfdaagse oefenstage in Genk hebben we opnieuw heel veel werk verzet. Ik had eerlijk gezegd op een leukere bestemming gehoopt. Spanje bijvoorbeeld. Pas op, het is zeker niet zo dat ik niet van Genk houd. (lacht) We konden er in uitstekende omstandigheden trainen en samenleven. Ik ben ervan overtuigd dat we klaar zijn voor de resterende veertien wedstrijden.”

Thomas Henry

De Fransman zelf lijkt alleszins klaar om zijn seizoenstotaal van vijftien goals in 1B te verpulveren in de Jupiler Pro League. De bonkige spits trof immers al veertien keer raak in deze campagne. Vanop de stip miste Henry dit seizoen nog niet. “Ik zag dat de doelman bewoog en … Misschien is het niet verstandig om mijn strafschoppen uit te leggen in de media. Sorry, maar de tegenstander leest mee.”

Thomas Henry

“Mijn strafschop ging binnen en levert ons drie punten op. Da’s het belangrijkste. Zo’n penalty trappen, is altijd een stresserend moment. Zeker vijf minuten voor affluiten, bij een 0-0 stand. En dan nog tegen Anderlecht. Nu ja, als we de resterende veertien wedstrijden winnen met een strafschop in de slotfase, kan ik daar best mee leven.”