Eppiah beslist oefenpot tegen Club NXT De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Eppiah beslist oefenpot tegen Club NXT

Eppiah en Tamari 1
Leuvense A-kernspelers met weinig minuten in de benen wonnen dinsdagmiddag met 2-1 tegen Club NXT. De ploeg uit 1B kwam al in de openingsminuten op voorsprong via Appiah. Nog voor de rust bracht Eppiah OHL langszij. De in Engeland opgegroeide Belg tekende een kwartier voor affluiten voor de winning-goal. King en Benkovic maakten hun debuut.

In de tweede minuut van de partij strafte Appiah Leuvens balverlies genadeloos af. Een handvol minuten later stormde Eppiah op Shinton af. Josh omspeelde de Brugse doelman, maar duwde de bal dan in het zijnet. Nadien golfde de partij goed op en neer, zonder uitgespeelde doelkansen.

Op het halfuur dreigde OH Leuven toch nog eens: Eppiah bediende Allemeersch en die mikte maar net naast de winkelhaak. Wat later was het dan toch raak voor de thuisploeg. King tekende voor de actie, Eppiah werkte af. Kort voor de rust liet Allemeersch de 2-1 liggen, op aangeven van Eppiah.

Arthur Allemeersch

Vroeg in de tweede periode raakte Allemeersch net niet voorbij Shinton. Aan de overkant kwam Appiah een schoenmaat te kort om een flankvoorzet binnen te tikken aan de tweede paal. Op het uur kende Shinton veel problemen met een vrijschop van Raemaekers. Een kwartiertje voor affluiten zette Tamari een erg bedrijvige Eppiah op weg naar de 2-1. In het slot pakte Shinton nog twee keer knap op pogingen van Tamari.

Eppiah en Allemeersch

Na afloop van de oefenpot tegen de jonkies van Club Brugge toonde Brys zich tevreden dat een aantal jongens speelminuten konden vergaren. “Na de winterbreak en de oefenstage kwam deze oefenmatch op een ideaal moment voor hen om wedstrijdritme op te doen.”

Marc Brys

Zowel King als Benkovic maakten dinsdagmiddag hun debuut voor OH Leuven. “Ze hebben beiden nog wel wat werk voor de boeg”, zegt Brys. “Je merkt uiteraard dat die jongens kunnen voetballen, maar ze missen toch nog wat wedstrijdritme. Da’s ook niet meer dan logisch.”

Benkovic en King

Een erg bedrijvige Eppiah liet zich positief opmerken tegen Club NXT. Hij bekroonde zijn goeie prestatie met twee doelpunten. “Josh kreeg zondag tegen Anderlecht een slag tegen het hoofd in een duel en was onzeker voor deze wedstrijd. Hij toonde zich erg gretig.”

In de eerste periode tegen de Beloften van Club Brugge kreeg Jochmans zijn kans. “Ik zag hem enkele dagen geleden bezig op training en wou hem er graag bij. Pieter is een echte lefgozer. Iemand met een goed overzicht ook. Dinsdagmorgen trainde hij met ons mee en nadien toonde hij zich tegen Club NXT.”

Hieronder vind je de doelpunten terug uit de oefenpot tegen de jonkies van Club Brugge: