OH Leuven hengelt Schrijvers binnen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven hengelt Schrijvers binnen

Siebe Schrijvers 1
De 24-jarige Siebe Schrijvers tekent een contract voor 3,5 jaar bij OH Leuven. De polyvalente aanvaller komt over van landskampioen Club Brugge. Er staan meer dan 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League op de teller van de Limburger.

In de heenronde van het lopende seizoen betwistte Schrijvers tien competitiewedstrijden bij Club Brugge. Op Den Dreef speelde hij op speeldag 10 ruim een uur tegen OH Leuven. Schrijvers stond dit seizoen ook tussen de krijtlijnen in drie partijen in de Champions League. De polyvalente aanvaller kan uit de voeten als centrum- en schaduwspits, rechtsbuiten en aanvallende middenvelder.

Siebe Schrijvers

In juni 2018 ruilde Schrijvers KRC Genk in voor Club Brugge. Bij blauw-zwart kwam de Limburger 85 keer in actie. Tussen 2012 en 2018 speelde Siebe bij Racing Genk. De Limburgers leenden hem tussen januari 2016 en eind december 2016 uit aan Waasland-Beveren. In het Waasland kende Schrijvers zijn meest productieve periode. Hij scoorde er negen keer in 36 matchen en was ook goed voor negen assists. Bij KRC Genk speelde Siebe meer dan 130 wedstrijden.

Siebe Schrijvers

KRC Genk plukte Schrijvers weg bij de jeugd van Racing Peer. Bij de Genkies tekende Siebe een profcontract op zijn zestiende. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2012-2013 maakte hij zijn debuut tegen Club Brugge. Eerder dat seizoen had hij wel al gespeeld in de beker van België en in de Europa League.

Schrijvers doorliep alle nationale jeugdploegen in ons land. Hij won de beker van België met Genk in het seizoen 2012-2013 en pakte vorig seizoen de titel met Club Brugge. In die campagne 2019-2020 kwam hij 22 keer in actie en was hij goed voor vier doelpunten en vijf assists.

Siebe Schrijvers

Wim De Corte, Technisch Directeur OH Leuven: “We voegen met Siebe een offensieve, Belgische kwaliteitsinjectie toe aan onze kern op korte en langere termijn. Hij was in deze wintermercato een topprioriteit voor onze club en een opportuniteit waar we vol voor zijn gegaan. We kijken alvast uit naar zijn bijdrage om OHL op verschillende gebieden opnieuw een stap vooruit te laten zetten.”