Ravet: “Frustratie na STVV wegspoelen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Ravet: “Frustratie na STVV wegspoelen”

Oregan Ravet 1
Door het vertrek van Iversen schuift Ravet een plaatsje op in de hiërarchie bij OH Leuven. De nog altijd maar 19-jarige Oregan verlengde begin dit jaar zijn contract tot juni 2023 en wacht geduldig op zijn eerste speelminuten bij de grote jongens. Ondertussen probeert de jonge doelman in oefenwedstrijden tegen Club NXT en RWDM wat wedstrijdritme en ervaring op te doen en geeft hij elke training het volle pond.

- Ravet verwacht een lastige partij tegen ploeg in vorm Zulte Waregem.
- De jonge doelman vreest de slechte staat van het veld in het Regenboogstadion, maar bereidt zich daar op voor.
- Hopelijk draagt Ravet zondag voor de komst van Gent dezelfde onderbroek als donderdag op Zulte Waregem.

Vorige week dinsdag stond Ravet in de oefenmatch tegen Club NXT nog eens tussen de palen. Dat was alweer geleden van november vorig jaar. “Toen wonnen we met 2-1 tegen RWDM. Het is niet evident voor mij om wedstrijdritme op te doen, want het coronavirus maakt het lastig om oefenwedstrijden te organiseren. Ik probeer dat gemis aan wedstrijdritme wat te compenseren door er op training extra hard in te vliegen.”

Oregan Ravet

Op zijn dertiende ruilde Ravet Standard Luik in voor de U14 van OH Leuven. “Ik volg nog steeds alle wedstrijden van de Rouches. Als kind was ik vurige supporter van Standard en dat zal nooit veranderen. Mijn grote voorbeeld is trouwens een ex-doelman van de Luikenaars. Sinan Bolat stond er tussen de palen toen ik bij de jeugd keepte. De keeperstrui en de handschoenen die ik toen van Bolat kreeg, hangen nog steeds boven mijn bed. Zijn techniek, zijn voetenspel en vooral zijn stijl vind ik echt fantastisch.”

Oregan Ravet

Bij OHL mocht de jonge Oregan in geen tijd proeven van het echte werk. “Ik was nog geen vijftien jaar toen ik al eens sporadisch meetrainde met de A-kern.” De voorbije jaren pikte Ravet iets op van de vele keepertrainers die de revue passeerden bij OHL. “Elke coach heeft zijn specifieke aanpak. Verbist besteedt, net als Copa bijvoorbeeld, veel aandacht aan de technische aspecten. Ook het voetenwerk en de positie komen vaak aan bod.”

Oregan Ravet

“Bij Oste lag de nadruk dan weer meer op het fysieke aspect. Ik denk dat ik als jonge doelman het meest gebaat ben met een coach die vooral hamert op techniek en het voetenspel. Net daar kan ik nog heel veel vooruitgang boeken. Veel meer dan iemand als Romo. Die is de dertig voorbij en dus gevormd als doelman. Maar ik leerde uiteraard van elk van mijn trainers iets bij en dat helpt mij in mijn evolutie naar een complete doelman.”

Verbist legt de nadruk op het technische aspect, het voetenwerk en de positie. Dat komt mij als jonge doelman uiteraard heel goed uit. Oregan Ravet

Doelmannen mogen dan al concurrenten van elkaar zijn, toch vormen ze vaak een kleine en hechte familie op zich binnen het grotere geheel van de A-kern. Dat is bij OH Leuven ook zo: “Ik kan het goed vinden met Romo. We communiceren in het Engels en lachen wat af. We proberen elkaar ook te prikkelen door bijvoorbeeld bij afwerkingsvormen op training bij te houden wie de minste goals pakt. Daar hangt dan vaak een kleine tegenprestatie aan vast voor de verliezer.”

Oregan Ravet

Donderdagavond neemt Ravet plaats op de bank van het Regenboogstadion. De jonge doublure van Romo verwacht een moeilijke wedstrijd tegen ploeg in vorm Zulte Waregem. “We hebben voldoende kwaliteiten om elke ploeg te kloppen in de Jupiler Pro League. Dat bewezen we al tegen topclubs als Club Brugge, Standard, Anderlecht en Gent. Net zoals steeds, gaan we ook donderdag voor de drie punten. Misschien nu nog wel meer dan ooit, na die frustrerende wedstrijd op Sint-Truiden. Een driepunter kan ons een serieuze boost geven voor de drukke kalender die nog volgt.”

Oregan Ravet

Het veld van Essevee ligt er erg slecht en bijzonder zwaar bij. Een drama voor elke doelman. “Het doet me wat denken aan het terrein van Moeskroen. Daar kon je je amper afzetten. Toch wel erg belangrijk voor een doelman. Ik neem sowieso steeds een aantal paar schoenen mee naar de wedstrijd. Vaak zijn er dat met ijzeren noppen, net om me beter te kunnen afzetten. Ik speel altijd met andere schoenen en met andere handschoenen dan die waarmee ik heb opgewarmd. Dat heeft niets met het veld te maken, want dat doe ik ook in de zomer op droge velden. En als we winnen, draag ik volgende wedstrijd steevast dezelfde onderbroek.”