Hard werken levert punt op De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Hard werken levert punt op

Kamal Sowah vs Charleroi 1
De Leuvenaars moesten diep gaan tegen Sporting Charleroi om een punt te rapen. Sowah bracht de bezoekers in het openingskwartier op voorsprong, op aangeven van Schrijvers. Op het uur draaide Dessoleil een vrijschop prachtig voorbij Romo. Nadien stond de Venezolaan pal op enkele goeie kansen voor de Zebra’s.

Surprise van de chef: Hubert stond op het wedstrijdblad, maar startte niet aan de partij tegen Charleroi. In zijn plaats kregen we de eerste basisplaats voor Allemeersch. De eerste kans van de wedstrijd viel na een misverstand tussen Romo en Jemelka op een kopbal van Nicholson. De bal bleef gelukkig in de modder steken. Aan de overkant was het wel meteen raak. Schrijvers zette voor en Sowah duwde in het centrum binnen.

Kamal Sowah & Xavier Mercier vs Charleroi

Halfweg de eerste periode rukte Mercier goed op, maar het puntertje van de Leuvense kapitein ging net naast het doel van Descamps. De Henegouwers leken wat aangeslagen en slaagden er maar niet in een uitgespeelde kans bij elkaar te voetballen. Tien minuten voor de rust twee keer OHL. Descamps had eerst alle moeite van de wereld met een grondscherend schot van Sowah. Meteen daarop moest de goalie van Charleroi alles uit de kast halen op een schicht van Allemeersch.

Allemeersch tegen Charleroi

Tijdens de rust bleef Mercier binnen. In zijn plaats kwam Tshimanga. In de openingsfase van de tweede helft probeerde Botaka het tot twee keer toe van ver. Romo bracht twee keer knap redding. Net voor het uur pakte de Venezolaan uit met een knappe tussenkomst op een poging van dichtbij van Rezaei. Even later moest de Leuvense doelman zich dan toch gewonnen geven. Dessoleil draaide een vrijschop op de rand van de zestien prinsheerlijk binnen.

Siebe Schrijvers vs Charleroi

Brys greep in en bracht halfweg de tweede helft Vekemans en Myny voor Allemeersch en Vlietinck. Dat veranderde niet meteen iets aan het spelbeeld. De Zebra’s bleven drukken en creëerden tot twee keer toe een uitstekende kans via Gholizadeh. Romo stond telkens pal. De bezoekers prikten even tegen met een kopbal van Vekemans die voorlangs ging. In de slotfase hield Romo de ingevallen Teodorczyk van de winning-goal. Dat deed de Venezolaan nog eens in blessuretijd op een poging van Gillet.

Rafael Romo vs Charleroi

Zaterdag ontvangt OH Leuven op Den Dreef de Mannekes uit Beerschot. De vijf voorbije keren dat beide ploegen elkaar in de ogen keken, wonnen de Ratten telkens.