Beerschot blijft zwart beest De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Beerschot blijft zwart beest

Thomas Henry vs Beerschot
Tissoudali besliste een kwartier voor affluiten de partij. De linksbuiten deed dat na een knappe individuele actie, gevolgd door een stiftertje. Weer geen punten dus tegen de Mannekes voor een nochtans goed voetballend OH Leuven.

Schrijvers zorgde, op aangeven van Sowah, voor het eerste gevaar in de partij. Doelman Vanhamel bracht redding op het schot van de Limburger. Aan de overkant diende collega Romo in dezelfde fase drie keer in te grijpen om een doelpunt te vermijden. Na 20 minuten voetballen, bokste Vanhamel een voorzet van Vlietinck weg. Schrijvers kon de bal wel oppikken in de zestien, maar afdrukken lukte niet.

Thibault Vlietinck vs Beerschot

Op het halfuur legde Vlietinck goed terug op Schrijvers. Het schot Siebe ging een metertje over de kooi van Vanhamel. Meteen daarop stuurde Vlietinck slim Mercier diep. Vanhamel weerde het schot van de Leuvense kapitein af. De bezoekers probeerden het diep in een aangename eerste helft met een schot van dichtbij van Suzuki, Romo liet zich niet verrassen.

Rafael Romo tegen Beerschot

 In de aanvangsfase van de tweede periode ging Romo goed plat op een schuin schot van Holzhauser. De thuisploeg antwoordde met een vrijschop van Mercier, randje zestien. De Fransman mikte een metertje naast. Op het uur zette de ingevallen Halaimia voor, Suzuki kopte al vallend niet ver naast.

Iets voorbij halfweg de tweede helft pakte Suzuki uit met een pegel van ver, Romo bokste goed weg. Een goed kwartier voor affluiten, zette De Norre voor tot bij Schrijvers. Siebe kopte over de uitgekomen Vanhamel, maar zag de bal naast doel gaan. Wat later was het aan de overkant wel raak: Tissoudali besloot een knappe individuele actie met een stiftertje.

Siebe Schrijvers vs Beerschot

 Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd probeerde Schrijvers doelman Vanhamel te verrassen met een lobje. De goalie tikte de bal over de deklat. In het slot probeerde de thuisploeg alsnog één puntje uit de brand te slepen, maar dat lukte helaas niet.

Woensdag tracht OH Leuven zich tegen Cercle Brugge te plaatsen voor de volgende ronde van de Croky Cup. Zaterdag trekken de manschappen van coach Brys naar Sclessin om daar Standard Luik partij te geven in de Jupiler Pro League.