Anderlecht haalt zwaar uit De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Anderlecht haalt zwaar uit

Swevers tegen Anderlecht
OHL Women beleefde een heel erg lastige avond tegen RSC Anderlecht. De ongeslagen leider trof zondag liefst acht keer raak aan de Korbeekdamstraat. In de slotfase zette Detruyer de 1-8 eindstand op het scorebord.

De match begon erg slecht voor de thuisploeg. Na amper 90 seconden voetballen, keek OHL Women al tegen een achterstand aan. Vanhamel trof raak op vrijschop. Matchplan dan al de prullenmand in dus. Tien minuten later verdubbelde Vanhamel de voorsprong van de Brusselse vrouwen. Halfweg de eerste periode zorgde Wijnants voor de 0-3 ruststand.

Lameir tegen Anderlecht

Na de pauze ging het licht uit bij de thuisploeg en leider Anderlecht scoorde nog een handvol keer. De Neve en Ouzraoui vonden elk twee keer de weg naar de netten. Tussenin pikte ook Wullaert haar doelpuntje mee. In de slotfase verzilverde Detruyer één van de paar kleine kansen die OHL Women bij mekaar voetbalde tegen een veel te sterk Anderlecht.

Detruyer tegen Anderlecht

Coach Coenraets neemt de nederlaag op zich: “De strijdlust was zeker aanwezig, maar we pakten het verkeerd aan. Elke keer wij de zone van de waarheid bereikten, strafte een oppermachtig Anderlecht dat af met een gevaarlijke tegenaanval. In de slotfase beloonde Detruyer de strijdlust van het team met een doelpunt.”

Jimmy Coenraets

“Zowel ikzelf als de spelersgroep leerden veel uit deze wedstrijd.” Na de dubbele confrontatie met RSC Anderlecht volgt zaterdag al de thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalst. “Ik verwacht een reactie van mijn team”, besluit de Leuvense coach.

OH Leuven: Van Den Bergh, Kees, Tysiak, Swevers, Janssens, Onzia (84’ Mertens), Vanzeir (84’ Corbeels), Cattoor, Yuceil, Detruyer, Lameir (67’ Schryvers).

Bekijk hier de doelpunten: