Thamsatchanan maakt seizoen vol bij OH Leuven De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Thamsatchanan maakt seizoen vol bij OH Leuven

Kawin Thamsatchanan 1
De 31-jarige Kawin Thamsatchanan vertoeft opnieuw in Leuven, na zijn avontuur in de Japanse J League. Kawin zit nu zijn quarantaine uit nadat hij vorige week vrijdag landde in ons land. Na die verplichte afzondering wil de Thaise doelman de concurrentie aangaan met zijn collega’s Romo en Ravet.

Goed drie jaar geleden ruilde Thamsatchanan SCG Muangthong United in voor OH Leuven. Bij die Thaise topclub stond de toenmalige nationale doelman zo’n 150 wedstrijden onder lat en verwierf hij de status van halfgod. Kawin viel bij OHL meteen positief op met zijn uitstekende mentaliteit en de wil om te slagen in Europa.

Kawin Thamsatchanan

Half februari 2018 maakte Thamsatchanan bij OHL zijn debuut in de thuismatch tegen Beerschot. In die voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie deelden beide ploegen de punten. Kawin verdedigde ook op de laatste speeldag het Leuvense doel tegen Roeselare en kwam nadien in actie in acht van de tien wedstrijden in Play-off 2.

Het seizoen 2018-2019 begon Thamsatchanan als eerste doelman van OHL. Hij stond in de eerste negen competitiewedstrijden tussen de palen. Nadien sukkelde hij erg lang met een vervelende voetblessure die hem tot het einde van het seizoen aan de kant hield. Zo bleef de teller van de Thaise doelman bij OHL steken op 19 competitiewedstrijden.

Kawin Thamsatchanan

In februari 2020 leende OH Leuven zijn doelman voor één seizoen uit aan Hokkaido Consadole Sapporo in de Japanse J League. Sinds vorige week vrijdag is Kawin opnieuw in Leuven. Welkom terug, Kawin!