Lameir leidt OH Leuven naar overwinning De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Lameir leidt OH Leuven naar overwinning

Lameir scoort tegen Aalst 1
Na drie nederlagen op rij knoopte OHL Women tegen Eendracht Aalst opnieuw aan met de overwinning. Met dank aan Lameir die rond het halfuur twee keer raak trof. Baudewijns tekende kort voor de pauze voor de 1-2 eindstand.

Het was zaterdag opnieuw puzzelen geblazen voor Coenraets in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. De Leuvense coach miste de geschorste Tysiak en de geblesseerde Detruyer. Dat belette de Leuvense meisjes niet om de match meteen in handen te nemen. Net voorbij halfweg de eerste periode zette Lameir de bezoekers op voorsprong met een knappe lob.

Lameir scoort tegen Aalst

Een handvol minuten later verdubbelde Lameir de Leuvense voorsprong. Tess zette agressief druk, recupereerde zo de bal en scoorde met alweer een lobje. Zowat tien minuten voor de rust bracht Baudewijns de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd. Ze verraste doelvrouw Van den Bergh met een knap afstandsschot. Net voor de pauze stopte Pellens de doorgebroken Eurlings foutief af. De scheids zag er geen graten in.

Lameir tegen Aalst

In de tweede periode controleerde OHL Women de wedstrijd en gaf het amper kansen weg. Zelf de score uitdiepen, zat er niet in. Daarvoor toonden de bezoekers zich te onstuimig in de passing in de zone van de waarheid. Janssens pakte nog wel uit met een goeie uitbraak langs de flank. Ze ging de zestien in en bracht de bal goed voor doel, maar niemand was gevolgd om af te werken.

Jill Janssens tegen Eendracht Aalst

Coach Coenraets houdt een positief gevoel over aan de 1-2 overwinning tegen Eendracht Aalst. “Ik zag veel wilskracht om de drie punten over de streep te trekken, maar er kroop toch ook wat twijfel in de groep. Niet onlogisch na de 1-8 nederlaag tegen RSC Anderlecht. We brachten dominant voetbal en zorgden regelmatig voor dreiging. We trokken aan het langste eind door onze inzet en duelkracht. Het tegendoelpunt zorgde er wel voor dat we tot de allerlaatste minuut op onze hoede dienden te blijven.”

“Ik ben erg blij met de twee doelpunten van Lameir. Ze blijft elke week progressie boeken. Het tweede doelpunt illustreerde perfect waar Tess voor staat: agressief en proactief voorwaartse druk zetten en dan de tegenstander aan hoge intensiteit opzoeken. De laatste twintig minuten schoven we Lameir met haar werkkracht door naar het middenveld. Daar toonde ze dat ze op fysiek vlak erg sterk staat.”

Jimmy Coenraets

Dankzij de driepunter tegen Eendracht Aalst prijkt OHL Women na 13 speeldagen op de vijfde plaats. De Leuvense meisjes blijven bovendien in het zog van Gent en Club Brugge. Zondag ontvangt OHL Women in eigen huis Genk. Een match op het scherpst van de snee, want erg belangrijk in de strijd om de zo begeerde vijfde plaats. Die plek geeft immers recht op een ticket voor Play-off 1. “Genk is een niet te onderschatten team dat al wekenlang een goeie organisatie weet neer te zetten”, waarschuwt Coenraets.

OHL Women feest na overwinning tegen Aalst

OHL Women: Van den Bergh, Kees, Mertens, Janssens, Onzia, Eurlings, Vanzeir (73’ Schryvers), Cattoor, Yuceil, Lameir, De Bondt.

In het filmpje hieronder vind je de hoogtepunten terug uit de wedstrijd: