Leerrijke oefenpot De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Leerrijke oefenpot

Oefenmatch tegen RWDM 1
OH Leuven speelde maandagmiddag een oefenwedstrijd tegen het RWDM van ex-coach Vince Euvrard. De Brusselaars wonnen die partij met 1-2. Dante en Walbrecq scoorden voor de bezoekers. Allemeersch zette dik tien minuten voor affluiten de eindscore op het bord.

De Brusselaars, met ex-OHL’er Libert als kapitein, startten erg scherp aan de wedstrijd met een schot van Rocha tegen de binnenkant van de paal. Meteen daarop zag Schrijvers zijn knal over doel getikt door de RWDM-doelman. Net voorbij het kwartier kopte Bese niet ver naast. Iets voor het halfuur draaide een bedrijvige Tamari een vrijschop tegen de kruising. In het slot van de eerste periode weerde Thamsatchanan een schot van Ribeiro Costa goed af. Wat later moest de Thaise doelman zich dan toch gewonnen geven op een schot van ver van Dante.

Kawin Thamsatchanan

In het openingskwartier van de tweede periode slalomde Eppiah voorbij de Brusselse doelman. Maar het schot van de spits was net niet hard genoeg om de bal tegen de netten te jagen. Wat later probeerde Tamari het met een knal. De bal zeilde niet ver over. Halfweg de tweede helft verdubbelde Walbrecq de voorsprong van de Brusselaars. Een kwartier voor affluiten pakte Thamsatchanan uit met een goeie redding op een poging van Bova. In het slotkwartier duwde Allemeersch in het centrum een gemeten voorzet van Bese in doel.

Allemeersch scoort tegen RWDM

Coach Marc Brys toont zich tevreden over wat zijn jongens op de mat brachten tegen de ploeg uit 1B. “Het tempo lag vrij hoog in beide helften. In de eerste periode zag ik veel goeie combinaties. Na de rust speelden we dan weer wat vaker diep. Belangrijk is dat iedereen speelminuten kreeg tegen een goeie tegenstander. Dit was op vele vlakken een interessante oefenpot.”

Brys en Charaï

De Antwerpenaar hoopt de komende weken nog wat oefenwedstrijden te kunnen inlassen. “We moeten zorgen dat iedereen klaar is om in te vallen, wanneer dat nodig blijkt. Zo’n oefenwedstrijden geven de jongens ook de kans om zich te tonen. Zo zag ik bijvoorbeeld Kawin voor het eerst aan het werk.” Dinsdag staan er twee oefensessies op het programma, woensdag en donderdag telkens eentje.

Brys en Euvrard

Hieronder vind je een video met daarin de hoogtepunten uit de oefenwedstrijd tussen OH Leuven en RWDM: