Deugddoende thuisoverwinning De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Deugddoende thuisoverwinning

Goal Thomas Henry vs Kortrijk 1
Na drie thuisnederlagen op een rij hield OH Leuven vrijdagavond de drie punten thuis tegen KV Kortrijk. De partij was al gespeeld aan de rust. Henry bracht de thuisploeg na een kleine tien minuten op voorsprong. Tien minuten later trof de Fransman een tweede keer raak. Kort voor de pauze tekende Sowah voor de 3-0 ruststand. Vroeg in de tweede helft knikte Gano binnen voor de bezoekers.

De thuisploeg nam de partij meteen in handen. In de openingsminuten zette Mercier voor, Henry kopte in het centrum goed naar doel. Ilic tikte de bal over de deklat. De Kerels antwoordden met een vrijschop van Selemani, Romo verwerkte in hoekschop. In de tiende minuut bracht Mercier opnieuw voor en deze keer was Ilic wel verslagen op de kopbal van Henry.

Goal Thomas Henry vs Kortrijk

In de 20ste minuut verdubbelde Henry de Leuvense voorsprong, op aangeven van Jemelka en na een korte hoekschop van Sowah. Thomas gaf Ilic geen schijn van een kans. Net daarvoor had de goalie van Kortrijk de Fransman nog knap van een doelpunt gehouden. Op het halfuur probeerde Dewaele het eens van ver. De verdediger kon Romo niet verontrusten.

Goal Thomas Henry vs Kortrijk

Zowat tien minuten voor de rust pakte Malinov een tweede gele kaart in enkele minuten. OHL met tien man verder dus. De Leuvenaars lieten de kop niet hangen door die tegenslag en bouwden hun voorsprong, uit vijf minuten voor de rust. Sowah rondde een heel knappe Leuvense aanval even mooi af. In de slotfase van de eerste periode besloot Dewaele nog nipt voorlangs.

Goal Kamal Sowah vs Kortrijk

Kortrijk-coach Elsner bracht Gano in plaats van Jonckheere aan het begin van de tweede helft. Gano kreeg al vroeg een huizenhoge kans, Romo stond pal. Wat later knikte Gano dan toch de 3-1 tegen de netten, op aangeven van Selemani. Halfweg de tweede helft gooide Brys met Tshimanga en Ngawa twee nieuwe jongens in de strijd. De Kerels drukten de thuisploeg wel wat terug, maar de Leuvense organisatie stond er.

Wanneer de bezoekers dan toch eens de Leuvense defensie te grazen namen, stond Romo pal. Zo onderscheidde de doelman zich op een poging van dichtbij van de ingevallen Stojanovic. De Venezolaan stond ook pal op een schot van Hendrickx in de zestien.

Rafael Romo vs Kortrijk

De manschappen van coach Brys trekken maandag 22 februari naar Jan Breydel. Daar proberen ze een goed resultaat te behalen tegen leider Club Brugge.